Mivel lehet egy panellakás egyedivé tenni?
Festék! Egy ajtón rengeteget dob, ha egész egyszerűen le van szépen festve fehérre és kap egy új kilincset. Az üveget pedig be lehet akár matricázni is, virág vagy ilyesmi, vagy az egészet olyan Tiffany üveg szerűre.
A beépített szekrényen lehet, hogy elég csak lefesteni az ajtókat, vagy kicserélni őket (asztalos kell hozzá). Vagy festés után tükröket vagy matricákat ragasztani rá. Meg persze új fogantyúkat tenni rá.
Panellakásban szerintem érdemes világos alapszíneket használni, mert a sötéttől sokkal kisebbnek tűnhet. Színes kiegészítőkkel, pl. párna, ágytakaró, szőnyeg nagyon jól fel lehet dobni a fehér falakat is.
Tárolás: plafonig! A szekrények legyenek magasak, így az alapterületük kisebb, kevesebb helyet foglalnak el, mégis rengeteg minden elfér bennük. Rengeteg. (Ikea bútorokat tudom ajánlani, 236cm magasak.)
A lámpák legyenek inkább lapos mennyezeti búrák, szerintem a viszonylag kis térben, kis belmagasság mellett nem néznek ki jól a klasszikus csillárok.
Díszléc a plafon és fal találkozásához. Nem drága, de nagyon sokat dob a szobán! Feltűnő, nagymintás tapétából érdemes inkább csak egy-egy falra vagy csak egy csíkot feltenni, mert a sok minta kis térben nem érvényesül jól és agyon is nyomja a teret.
Fürdőbe, wc-be ajtó fölé polcot tenni (asztalos vagy házi barkács). Kis kosarakba vagy csak úgy, nagyon sok mindent el lehet oda pakolni. Világos színek és egy nagy tükör sokat segít. Léteznek színes csempefugák is, akár fehér csempével is jól mutat!
Én egy 65nm-es panelban lakok, két kisgyerekkel. Eddig mindenki megjegyezte, hogy milyen tágas, pedig nem, csak jól kihasználjuk a teret. Egy barátnőm ugyanilyen fajta lakásban lakik. A konyhánktól kifejezetten el volt ájulva, hogy mennyi pakoló hely van benne. Mi ugyanis nem a megszokott helyre, az ablak alá építettünk pultot, hanem a másik oldalra, így a falat is végig raktuk szekrénnyel a pult fölött, és elfért a mosógép és a mosogatógép is a konyhában.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!