Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetünk ha a szomszédok...

Mit tehetünk ha a szomszédok (retkesék) nem fizetnek vízdíjat és a többi lakónak kell megfizetnie?

Figyelt kérdés
Kis lakóközösség vagyunk,mi párommal albérletben a főbérlő tegnap közölte hogy a szomszéd az-az a retkes család 85.000 ft víz tartozást halmozott fel a közös mérőn. Fizetni nem akarnak, a vizet meg 60 napon belül kikapcsolják. Kismama vagyok, és eddig áztatták a lakást, most nem áztatják hanem nekünk fizető embereknek kéne fizetni.
2014. máj. 22. 10:42
 1/2 anonim ***** válasza:

A szolgáltatónál érdeklődj, mit kell tenni.

Egy lehetőség biztosan van, csak az drága.

Ki kell nullázni a tartozást, majd fel kell szereltetni külön mérőórát.

A főbérlő is ludas egyébként: miért iyenkor közli a tartozást, miért nem az első kimaradt számla után? Ez valahol az ő sara. Ti fizettetek rendesen, tehát a szerződés alapján a főbérlő "kötelessége" biztosítani a közművek meglétét. Intézze el ő a tartozást és/vagy a szomszédot, ellenkező esetben ti 60 nap múlva legkésőbb elköltöztök.

A kauciót nyugodtan lakjátok le, mert ha ilyen "jó arc" a főbérlő, akkor gondolom azt sem akarja majd visszaadni. Már most el kellene kezdeni új albit nézni. Nem laányálom pici gyerekkel költözni, de még mindig jobb, mint 85ezret "csak úgy" odaadni (mert azt szinte biztos, hogy töbet nem látjátok viszont), vagy a közkútról hordani a vizet.

2014. máj. 22. 12:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem! Ezen gondolkodtam én is hogy majd azzal jön hogy Mi fizessük ki hol ott mi mindig fizetünk. Van külön mérőórája a lakásnak, de van egy főóra és azt halmozta fel a retkes cigány szomszéd, és azzal takarózik hogy neki erre nincs pénze. Igen sztem az lesz. Mert augusztusban jön a babánk és nem szívesen maradnék víz nélkül. Legszivesebben feljelenteném őket, de ugye semmi közöm a lakáshoz.
2014. máj. 22. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!