Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Aki szereti a rock zenét az...

Aki szereti a rock zenét az milyen hangosan hallgathatja szombaton napközben?

Figyelt kérdés

Szombaton egy órakor hallgattuk az Ossian-t hifin 25-ös hangerőn és megszólítottak, hogy ők nem szeretnék ezt hallgatni. Ha valaki tudja rá a hivatalos szabályt megköszönném a választ.Ilyen helyzetben ki, hogy reagál?Mi az amit megengedhetek magamnak nagyon szeretem a hangos zenét,örömömben és bánatomban is.

Annyit kell még hozzá tennem,hogy kertes házban élek.

Aki panelban él az milyen hangosan hallgatja?

2014. máj. 10. 20:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását.Ezzel a szomszéddal az eddigi jó viszony sajnos megszűnt. Egyébként ebben az évben az időjárás miatt még alig hallgatunk nyitott ablaknál zenét.Tehát nem mindennapos dolog.
2014. máj. 11. 12:37
 12/22 anonim ***** válasza:
Paksi Endre nem a tinik bálványa..., de ne öregítsd magad "középkorúnak"!
2014. máj. 11. 20:05
 13/22 anonim ***** válasza:
72%

"Kedves válaszoló. Köszönöm válaszod valószínűsíthetem-e,hogy te az idősebb generációba tartozol?"

19 éves vagyok és nem hiszem, hogy idősnek kellene lenni ahhoz, hogy képes legyek felfogni a csendháborítás fogalmát vagy hogy alkalmazkodni tudjak az embertársaimhoz. Ásd el magad mélyre, ha neked ennyi idős korodra nem sikerült szocializálódnod annyira, hogy nem vagy képes normális hangerőn hallgatni a kib*szott zenéd.

De felőlem azt csinálsz amit akarsz, fizesd a büntetést, csak nemtudom akkor minek írtad ki a kérdést. Ha neked jól esik minden alkalommal fizetni, ahányszor kihívják rátok a zsarukat, és neked ez egyszerűbb, mint lejjebb tekerni a hangerőt, hát egészségedre! Gratulálok!

2014. máj. 11. 20:22
 14/22 A kérdező kommentje:

tegnap 20:22!

Kedves válaszoló!

Úgy érzem nálad a kultúra kicsapta a biztosítékot. Soha nem jelentett fel senki és nem is fog mert megbeszéltük a dolgokat mindig normális hangon.Ha nekem valakiről ilyen véleményem lenne elásnám magam.Az intelligenciád kissé hiányos de a fiatal korodat tekintve elnézem,van még mit fejlődnöd.Soha nem szoktam senkiről ilyen véleményt alkotni ez elvonja az energiát. Valószínűleg neked nagyon sok van kösd le magad tanulj,dolgozz,sportolj.

Nálunk a családban minden generáció szereti alkalmanként a hangos zenét itt a kérdésem erre vonatkozott,hogy mik a szabályok és az egyik értelmes hozzászóló meg is adta a választ.Neki köszönöm.

2014. máj. 12. 18:05
 15/22 A kérdező kommentje:

tegnap 20:05-től kérdezném!

Mire vonatkozott a válaszod? A koromat nem tudod ezért nem értem.

2014. máj. 12. 18:07
 16/22 anonim válasza:
26%

Ezért utálja mindenki a rokkereket!

Bömbőltetik ozzyt, meg a Metallicat aztán még Kiakadnak, ha valaki nem metál arc...

Szégyen! Pfff...

2014. máj. 12. 18:54
 17/22 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsiságból,ha papa a nótaszót bömbölteti vagy tini lány a diszkó zenét az elfogadhatóbb?
2014. máj. 12. 21:31
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az, hogy a hi-fi-n 25-ös állásban volt, abból semmi nem derül ki arról, hogy igazából mennyire volt hangos.

Kertes házban azért elég jók a zenehallgatási lehetőségek. Ha átjött a szomszéd, akkor két eset van: 1, tényleg borzalmasan hangosan hallgattad, 2: a szomszéd már arra is begorombul, ha valami kevés áthallatszik, pl az udvarára.

Elszeparált kertes házaknál, csukott ablak mellett nagyon kevés hallatszik át a hangos zenéből is.

Érdemes lenne odatekerned a hangerőt és kimenni az utcára, sétálgatni és fölmérni, hogy mi hallatszik a környéken.

Én, ha esetleg szólnak, azonnal halkítok, de kertes házban ilyen nem volt.

Panelben más a helyzet, ott kegyetlenül áthallatszik a zene, meg minden más. Tehát ott pl rockot igazából alig-alig lehet hangdobozos hallgatással hallgatni, mert ugye a rock akkor az igazi, ha mondjuk minimum tisztes szobahangerővel szól... ott marad a fejhallgató. :)

2014. máj. 15. 15:26
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha decibelekről van szó, akkor az a mondás, hogy a "tisztes szobahangerő" 96 dB. (Most kérem, aki nem ért a decibelekhez, meg a fizikához, lehetőleg ne kezdjen el pontozni, meg ítélkezni.)

Egy szerencsésen elszeparált kertes házban, ha a zenehallgató szoba jól van kijelölve, akkor 95..100 dB simán elmegy nappal(!), úgy, hogy a környezetben valami hallatszik, de nem zavaró. Én magam eddig el szoktam menni, de az utcáról, vagy a szomszéd házban egyáltalán nem zavaró.

Panelben 80-83 dB a max, ameddig elmegyek, ez csukott ajtóknál a másik szobában nem zavaró.

2014. máj. 15. 15:35
 20/22 anonim ***** válasza:

Hogy el tudd helyezni az értékeket, amiket írtam, 90dB simán van egy-egy öreg BKV busz belsejében, tehát az nem halk, de nem is olyan borzalom hangos. 100 dB-t elérhet egy szimfonikus zenekar a hangos részeknél a hangversenyteremben, vagy az öreg metrószerelvény belsejében.

Egy normál párbeszéd 60-70 dB. :D

2014. máj. 15. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!