Valóban csendháborítást követek el? Ordítozó barom szomszéddal mit lehet tenni? (lent)
Üdv kedves olvasók!
Nos, egy társasházban lakunk, aminek van egy nagy hátsó kertje, még régen rakattunk oda egy jó kis kosárpalánkot. Vagy 2 sarokkal arrébb van egy másik társas ház, melynek erkélyei a mi udvarunk felé nyílnak, szóval nem közvetlen de még csak nem is közeli szomszédok. A palánk műanyagból van, szóval ha rádobunk, kisebb zajt hallat. A mi szomszédjaink a házban teljesen rendben vannak vele, egy szót nem szóltak. Egyik nap kijött egy hölgy, aki elkezdett minket okítani, hogy máshol dobáljunk, finoman csak annyit közöltem vele, hogy szerintem a saját kertemben dobálhatok kosárra délután fél 4-kor. Erre kihívta az alkoholista, szerintem nem túl józan férjét, aki elkezdett káromkodni meg ordítozni össze-vissza, aztán amikor rájött, hogy nem figyel rá senki visítva ordítozott pár másodpercig, aztán bement egy utolsó anyaszidás kíséretében.
Nos azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mennyire számít ez csendháborításnak, ha minden szomszéd aláírja, hogy dobálhatunk rá estig?
Ez szerintem is bőven belefér, főleg hogy nem este volt, hanem kora délután. Ennyit sztem igazán lehet tolerálni, lehet lepontoznak, de ez van. Ha egy ovi/általános iskola lenne a ház mellett és a kis gyerekek játszanának az udvaron, néha az is áthallatszana, még jobban is. Hát még ha egy asztalos vállalkozó fűrésztelepe lenne... :)
Volt egy idős lelkész barátom, ő mondta, hogy a parókia mellett volt egy óvoda és persze nagyon áthallatszott a gyerekzsivaj, de ő nagyon szerette hallani a játszó gyerekeket, megnyugtató volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!