Van olyan, aki elment ebből az országból (Magyarország) csak azért, hogy világot lásson?
Akinek Magyarorszagon kialakult egzisztenciaja van, nincsennek megelhetesi gondjai, biztos hattere es jo fizeto allasa van az mindent ehhez fog hasonlitani egy uj helyen, idegen orszagban.
Barhova megy, mindenutt bevandorlonak fogjak tekinteni, akcentussal beszelo idegennek. Evek fognak eltelni ameddig megszokja az adott kornyezetet es kulturat, megismeri a helyi emberek tortenelmet, szokasait es beilleszkedik. Amig allampolgarsagot nem kap, jogai sem lesznek teljes ertekuek.
Termeszetesen kulfoldon tobbet kereshetnel, nagyobbak a lehetosegek es boldogabbak az emberek mint Magyarorszagon, viszont hogy ezt elerd es megtalald a szamitasaidat, annak komoly ara van es evekbe fog telni.
Kesz vagy vallalni az aldozatokat?
Én Ausztriába költöztem egyedül 19 évesen. Nagy szerencsém van, mert olyan családból származom, akik megtehetik, hogy a gyereküket kiküldjék külföldre. Hozzáteszem, a legnagyobb kihívás nekem nem a pénz volt, hanem édesanyám. Kettőnk kapcsolata nagyon szoros, mégis kijöttem (minden nap skype).
Jelenleg tanulok és dolgozok. Kettőt egyszerre. Nehéz, de nem lehetetlen. Jól keresek, eltartom magamat, és még félre is tudok tenni. (koli jóvaldrágább, kb 10x drágább, de annyival is jobb, meg a fizumból bőven kitelik rá).
Nem azért jöttem ki, mert megélhetési gondjaim lennének, hanem mert világot akarok látni.
Élni akarok Németországban, Angliában, de nyugdíjas koromban visszajövök az osztrák hegyekbe, mert ez felejthetetlen.
az tuti, hogy a gyerekeimet arra fogom ösztönözni,hogy mielőbb lépjenek le innen. Majd akkor lehet követem őket:)
a cél nem a magasabb életszínvonal lenne (na nem mintha olyan baromira gazdagok lennénk, "csak" elvagyunk) hanem az, hogy állandó tapasztalásban, újdonságok keresésében legyen az ember. Valahol ez életfilozófia, hogy az élet értelmét az új megtapasztalásában lássa az ember.
De nem mindenáron. És ez a lényeg. Ezért a dilemma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!