A falusi emberek miért csak tévéznek egész nap? Miért nem mennek sétálni vagy bármi? Ti szoktatok?
Ha a városban kint akarsz lenni és lakásban laksz, akkor vagy erkély, ha van, vagy közterület. Másrészt én személy szerint mindig is utáltam ezt az egy utcán le-föl ballagást, mert szerintem unalmas, ráadásul mindig akad valaki, aki kíváncsiskodik, bámul, kérdezget.
Ha valakinek nem tetszik a TV műsor, de nézi tovább, az az ő baja. Az én hobbijaim bentiek és ezen nem fogok változtatni, mert mindenki úgy tölti el a szabadidejét, ahogy neki jól esik. Ez olyan, mint az étel. Marha idegesítő, mikor valaki belebámul a tányéromba és nyafog, hogy jajj, hogy bírom én azt megenni. Az én dolgom.
Számoljunk egy kicsit.
8-ra be kell érni, tehát fel kell kelni legkésőbb fél ötkor, hogy lehessen mosdani és reggelizni. Aztán ki kell menni a vonathoz, ami ugyan fél óránként jár korán reggel, de a következővel már elkések. Vonattal egy óra az út, közben tanulok. Utána még buszozni is kell a városban. Szerencsére gyakran van busz, még ülőhely is akad, de további háromnegyed óra, amíg beérek az egyetemre. Ugyan nincs több, mint heti 35 órán, de ha majd dolgozni járok, akkor 16-kor fogok legkorábban végezni. Hazafelé ugyanez, ha szerencsém van, 18-ra itthon leszek, az egész napos munkától és utazástól fáradtan. Aztán még foglalkozz a háztartással és a gyerekekkel. Bravó.
Kipróbáltam a sétát faluban a párommal.
Több tapasztalat:
Keskenyek a járdák, ketten egymás mellett nem férünk el.
A kutyák borzasztótan ugatnak, ha közel megyünk a kerítéshez, a lécek közt kidugják a fejüket és kiharapják a kabátunkat. Néhol járda sincs. Amikor kimentem az utcánkból, majdnem elütött egy biciklis, aki a járdán suhant olyan 50km/h-val. (sötétben világítás nélkül) Iszonyat bűz volt a friss levegő helyett, mert itt mindenki vizes fával tüzel, nagy füst van általában fűtésszezonban. Nyáron is, mert olyankor a zöld füvet, gazt tüzelik mindenféle szeméttel együtt. A kutyaugatásra minden szomszéd és mások is kimennek az udvarra megnézni, ki járkál az utcán. Szóval valahogy nem volt kellemes. Örülök, hogy sikerült minden kutyaszart kikerülni és nem harapott meg egy kóborkutya sem. És hát nincs sok kedvem újra sétálni menni mostanában. :)
Masrol nem tudok irni csak szuleimrol. (50-55 eves korosztaly)
Egy atlagos nyari napon fel 7kor felkelnek, adnak enni a disznonak, tyukoknak, macskanak, reggeliznek, majd 8ra elmennek dolgozni. Altalaban fel 5-re ernek haza, adnak enni az allatoknak, majd ledolnek pihenni par orara. 7-8 fele pedig anyum elkezd fozni, ruhat vasalni, apum az allatoknak daral tengerit, buzat, arpat, utana kimennek a kertbe es altalaban locsolnak, de legtobbszor valami mas munka is van meg. Mire befejezik mar 10 ora is boven elmult, letussolnak, bekapcsoljak a tv-t es ido kozben belealudnak. Persze van hogy kevesebb a munka, olyankor a szomszed atjon borozgatni vagy csak beszelgetni.
Hetvegekrol nem irok, mert ott mindig van valami program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!