Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidéki életekről milyen...

Vidéki életekről milyen véleménnyel vagyok?

Figyelt kérdés
Pozitív és Negatív értelembe ? Van kivel megtudják utáltatni van kivel szerettetni hogyan ez?

#rthtr
2014. márc. 2. 08:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Kik tudjak megutaltatni vagy megszeretteni, kikre gondolsz?
2014. márc. 2. 08:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Vagy miért utálják meg ha teszik is ?
2014. márc. 2. 08:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo, lehet, hogy velem van a baj de nem ertelek.
2014. márc. 2. 08:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy tanyára/kisebb falura gondolsz, vagy vidéki városra?

Nem mindegy.

Ha a pestieket nézzük - tisztelet a kivételnek- az a tapasztalatom, hogy lenézik a vidékieket, hát még a falusiakat. Sokuk hiszi azt, hogy élni, csak a fővárosban lehet. (Aztán van akinek idővel változik a véleménye.)

Megyeszékhelyen élek amúgy, Bp-hez közel. Szívem szerint sosem költöznék a fővárosba, mert számomra zsúfolt, a kölekedésben az emberek páratlanul arrogánsak, több a bűncselekmény, nem tiszta a levegő, az emberek még a szomszédaikat sem ismertik, a külvilágnak, a látszatnak élnek. Sajnos úgy néz ki, mégis fel "kell" költözzek. Próbálom a pozitív tulajdonságokat nézni: több oktatási lehetőség a gyerekeknek, színesebb programok, jó szórakozási lehetőségek, jó tömegközlekedés, nagy árukinálat minden téren.

Ha tanyát nézzük, egyre divatosabb, hogy az emberek próbálnak önfenntartó életre törekedni és saját készítésű ételeket/energiát termelni, egészségesebben élni. A gyerekeknek normális (kinek-mi a normális) értékrendet lehet tanítani, (pl. hogy ne gép előtt és a plázába töltse a napot, hanem értelemes tevékenységet is csináljon)

Amúgy számomra ideális a jelenlegi lakóhelyem, mert a fent felsoroltak mindegyike bizonyos mértékig elérhető, csak épp a pénz nagy úr, és Pesten sokkal többet ajánlottak, hát odamegyek.

2014. márc. 2. 08:55
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Hát a vidéki élet nagyon jó volt régen, amikor még nem lopott vizes fával fűtöttek az emberek. Azóta sajnos vidéken büdösebb és károsabb a levegő, mint a városban.
2014. márc. 2. 09:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Pesten szulettem es eltem is, aztan egy nyugat MO-i varosban koltoztunk ami egy gyongyszem es annal boldogabb vagyok minel messzebb vagyok Bp-tol.
2014. márc. 2. 12:12
 7/8 Angelik@ ***** válasza:
Magam sem tudom mi a jobb. Én születésem óta pest megyében élek, egy kis faluban. Pesten tanultam több évig és odajárok szórakozni. Az utazás fárasztó és anyagilag is megtherhel. Szerintem egy kis falunak van valami bája, még ha nem is a tiszta levegő. Most viszont elég erősen gondolkodom azon hogy pestre költözök. Megmondom őszintén tartok tőle, de sok dolgot megkönnyítene.
2014. márc. 2. 13:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Vidéken mindent meg lehet olcsón és ingyen csinálni ,amiért egy városi keményen fizet. Kaja ami a túléléshez kell megterem fillérekből csak meló van vele, víz jön a kútból ,fát lehet "szerezni" olcsón vagy ingyen ,áram az ami egyedül pénzbe kerül de ha van lehetőség és pénz akkor lehet barkácsolni napelemes rendszert is. Szóval ha túlélésre játszik az ember mert pl nincs munkája vagy nagyon kevés a fizetése akkor jobb vidéken. Városban meg több a melóhely és a szórakozási lehetőség ,de ha ott bajba kerülsz akkor véged mert mindenért fizetni kell.
2014. márc. 2. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!