A havat tényleg mindenki köteles eltakarítani a járdáról? Ha valaki nem teszi, azzal mit csinálnak?
sajnos igen, büntetés.
szerintem is hülyeség, mert nem szobrozik otthon mindenki, hogy mikor fog esni a hó.
ugyanez a helyzet a jégcsapokkal is. maygarul jobban jársz ha felcsákányozod az egész járdát.
Megbüntethetnek, de ez elég erősen elméleti lehetőség, tényleg csak akkor szokott ilyen előfordulni, amikor látványosan hanyagolva van a járda és valami tényleg súlyos eset történik.
Ennél sokkal jellemzőbb a többszintes házak büntetése, ha a tetőn a hófogó nem megfelelő kialakítású, mivel ez tényleg komoly baleset okozhat (Felvonulási téren láttam egyszer uszkve 50 kg havat leesni egy házról, az aztán rendesen agyon tud csapni valakit)
Régen még az előző rendszerben megbüntették azt, aki nem takarította el, ma inkább az a jellemző, hogy ha valaki balesetet szenved, az perel, viszont ez esetben súlyos kártérítésre számíthat.
Apám munkahelyén 10 éve volt egy eset, hogy egy bácsi elesett az épület előtt, több csontja is eltört, felépülése után beperelte az intézményt, és több milliós kártérítést kapott. Ez minden további nélkül megtörténhetne egy lakóház esetén is, ha előtte esik el valaki a járdán.
(Hehe, én már tanyáztam egyet tegnapelőtt, kár hogy a mi házunk mögött volt...)
Mindenki köteles eltakarítani. Jól írta az első hozzászóló.
Azért érdekes a helyzet, mert a járda közterület, tehát az önkormányzatnak kellene eltakaríttatni, mégis a lakás/ház lakója köteles. Ha a házad előtti járdán megpróbálnál tábortüzet rakni, rögtön rongálás lenne, mert közterület.
Ezt csak érdekességből írtam le.
A tény attól még tény, takarítanod kell.
Tuja valaki ? Ha baleset történik a száraz járdán mert feltört a beton hepe- hupás kinek a felelőssége . ki javítja meg?
Kinek a költsége?
9:
Bár nem néztem utána, de szerintem Orbán budai háza előtt nincsen járda, hanem úttest.
Másrészt az, hogy köteles vagy eltakarítani, nem azt jelenti, hogy neked személyesen kell megtenned, megbízhatsz vele mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!