Laknál falun vagy vidéken? Miért/Miért nem?
Én megmondom őszintén, hosszabb távon nem élnék falun. Egyszerűen olyan az életstílusom, hogy megőrülnék. Szeretem a társasági életet, a színházat, a kávézókat... rosszabb esetben azért kellene több órát utaznom, hogy meg tudjak nézni egy színdarabot meg hogy van egy kocsma, egy diszkó, esetleg egy művház meg egy étterem, és annyi a kikapcsolódási lehetőség, ráadásul jóval többet kell egy-egy dologért is utazni, amit szeretnék. Nem mellesleg engem az is nagyon zavarna, hogy mindenki ismer mindenkit, mindenki tudja azt is, ha elköhintem magam, és mindenki pletykál mindenkiről - én eddig falun ezzel találkoztam sajnos.
Egy-két napra szívesen lemennék, kikapcsolódásnak vonz a teljes nyugalom, de nem bírnám elviselni okáig.
Kérdező a Balatonra is kíváncsi:
Én most is vidéken lakom (Balaton), de nem szeretem. Nyáron sok idegen arcot látni, nyüzsgő élet május végétől egészen augusztus 20-ig. Ősszel a büfék ablakai bedeszkázva, ajtókon a rács és a lakat, az üres utcákban, utakon a szél fújja a faleveleket. Csak pár ember sétálgat. [link]
Télen: 17:00 óra után, mint egy szellem város.
A falu: [link]
Miért nem szeretem: kocsmán, 2 bolton kívül semmi nincs. Minden apróságért, egy pár cipőért, ruháért a megyeszékhelyre kell utazni. Falun nincs egymásba érő BKK-s buszjárat.
Az autó létszükség, nélküle nehéz boldogulni.
nem szívesen. született fővárosi vagyok, megszoktam a nyüzsgést, a zajt, hogy mindig lehet menni valahová, hogy a város sosem alszik. egy faluban sztem lekaparnám a falat.
egy nagyobb megyeszékhelyen kipróbálnám az életet (Pécs, Szeged, Sopron), de ennél kisebb településen halottnak érezném magam.
szeretek elvegyülni a tömegben, jó érzés h nem kell mindenkivel jópofizni, csak azért mert a dédanyám harmadunokatesójának a lánya, nem pletykálnak rólam mindenféle ökörséget, vannak új arcok minden nap.
ha nyugalomra vágyom, akkor elmegyünk kirándulni, vagy ha nincs rá idő, vagy nem olyan az időjárás, akkor becsukjuk a lakás ajtaját magunk mögött, és mindenki le van ejtve :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!