Ti átjártok a szomszédokhoz?
Szerintem nem érdemes puszi-pajtás lenni szomszédokkal annyira. Jó viszonyban igen, de legyen egy határ: a saját lakásotok ajtaja és/vagy udvarotok kerítése. Egy lakás azért lakás, hogy nyugalma (is) legyen benne az embernek, nem pedig folyton a csengőre ugorjon.
Vannak sajnos gátlástalan szomszédok olykor, nem a fiatalabbak (25-55) között, hanem inkább a 60+ és főleg ha egyedülálló nő is, akkor aztán elszalad a szekér ...
Az egyikhez igen, igazából azért is mert velünk egyidősek és elég jóba lettünk, kölcsönösen megbízunk egymásba, ha valamelyikünk több napra elutazik ránézünk egymás házára ha úgy van, plusz segítünk is egymáson. Sokszor jövünk össze ha arról van szó. Többnyire ők járnak át hozzánk de van amikor mi megyünk ahogy alakul. A másik szomszéddal is jóba vagyunk de hozzájuk nem megyünk át, és ők sem jönnek. Ők idősebbek 50 év körüliek két gyerekük van az egyik 18 éves, vele jól elbeszélget a párom én is váltok vele pár szót ha összefutunk. A másik csak 10 éves kedves jófej kis srác vidám meg minden, de velük úgy jóba vagyunk de nem tartjuk úgy a kapcsolatot.
A szemközti szomszédunk az egy idegesítő idős bácsi aki már párszor magára hívatta a rendőröket is csendháborítás miatt egyedül él, a felesége 4 éve halt meg akkor amikor mi ide költöztünk, a gyerekei nem foglalkoznak vele, egyik fia Ausztráliában él már 10 éve, a másik fia pedig Sopronban él, de ő is csak félévente megy haza apjához, a lánya meg itt lakik a szomszéd városban de már évek óta nem látogatta őt meg, nem is csodálom hogy kivan akadva és ezért vedel meg bulizik összevissza, csak olyan túlzásokba esik hogy még a szomszéd utcában lévő kocsmából is vagy talaj részegen megy el de úgy hogy még járni sem bír, vagy nem rúg be annyira de akkor agresszív lesz és legtöbbször mindig verekedéssel végződik a dolog. Már volt is bent egy párszor a rendőrségen, és arról nem is beszélve hogy a háza bűzlik sokszor még az utcában is érezni főleg ha előttük megy el az ember csak sokszor muszáj vagyok átgyalogolni mert ott van az egyik kisbolt ahová kenyérért eljárunk, plusz a haverom is abba az utcába lakik. De egyszerűen egy szomszédja sem bír megmaradni ott, valami drága hangcuccot vett magának majdnem olyan mit amit a DJ-k használnak és van amikor még 3 utcával arrébb az elég forgalmas főúton is lehet hallani hogy zenét hallgat.
Hihetetlen hogy bírja ezt, még a TV-je is arra lett rákötve, így sokszor már az utcánk végén amikor megyek haza munkából már hallom hogy na már megint az RTL-t nézi.
Szóval őt jobb elkerülni, de szerencsére a többi szomszéd jó fej de már unjuk ezt a ricsajt.
nem.
mert amikor ideköltözött soha nem köszönt vissza és át sem jött,hogy helló vagy valami.
aztán 2-3 alkalom után én sem köszöntem már,erre elkezdett köszönni.
ami rohadt fura,hogy pár hónapja lakik itt,de ő máris jóban van a házban több emberrel,csak velem nem,aki a közvetlen szomszédja.
a gyerekei illedelmesek,ők köszönnek,meg velük néha váltok pár szót.
amúgy egy egyedülálló 40es nő 2db 18-20as gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!