Ma a szomszéd meghívott minket a névnapi bulijukra. Ők egy roma család ezért tartok az egésztől. Hogyan viselkedjünk? Mire figyeljünk?
hát te tudod kérdező...ha elmész.
ha csak romák lesznek erősen meggondolandó, mert ott akkor ti lesztek a kisebbség:)
nem mindegy, hogy Mátészalka-alvégen vagy a nyóckerben vannak, vagy egy zenészcsalád valamelyik normális környéken.
én, ha alapvetően kedvelném a családot, elmennék, mulatnék. ha látnám, hogy valami nem stimmel, kimenteném magunkat, és húzás haza.
ők egy normális cigánycsalád...
én már nem hiszek a mesékben, és te kedves kérdező?
Maradj közel a normális emberekhez a bulin. Így sok bajod nem lehet. Legyél udvarias, segítőkész. Ne célozgass faji sztereotípiákra, ne jöjjön szóba piros Lada, vastelep, Kőbányai sör, szotyi, vagy Zámbó Jimi.
Nem kell túlagyalni a dolgot, érezzétek jól magatokat.
Ha lesz problémás egyed, figyelmeztetni fognak előtte, vagy hamar észreveszed. Csak kerülnöd kell.
Ez mind tapasztalat. Félig cigány vagyok, rengeteget ünnepeltem már a családdal.
Ha elfogadnak, sokkal könnyebb. Én általában a szintén félvér u.bátyáimmal szoktam iszogatni, röhögcsélni. Így egész elviselhető a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!