Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Megengednéd, hogy odaköltözzön?

Megengednéd, hogy odaköltözzön?

Figyelt kérdés

Au-pair vagyok Ausztriában.

A barátomnak egyik ismerőse által szintén lehetősége van kijönni

a szomszéd faluba. Na mármost...ahhoz ugye munkásszállás jár,

isten tudja milyen körülményekkel. A barátom ötlete az, hogy

esetleg nem költözhetne-e ő is ide...ahol én dolgozom, a családhoz.

Mondjuk nem sok vizet zavarna az tény, mert nekem az alagsorban van

a szobám, a fürdőm, ezt más nem használja..és van másik kijárat

a házból a garázson keresztül, nem kell felmennie a főbejárathoz.

Fizetne lakbért, meg besegítene ezt azt, ami férfimunkának számít,

mert 3an vagyunk nők, férfi nincs a háznál eddig..:)

szóval ti megengednétek, vagy ez már nagyon meredek ötlet?

2013. okt. 4. 23:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
hát a családot kérdezd ne te döntsd el.
2013. okt. 4. 23:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja persze bocs, lehet félreérthető volt. Nem persze, hogy nem én döntök erről, csak az érdekelne, hogy kb. mire számítson..
2013. okt. 4. 23:50
 3/11 anonim ***** válasza:
ha jó kapcsolatban vagy velük, kérdezd meg, sikerrel járhatsz :)
2013. okt. 5. 00:43
 4/11 anonim ***** válasza:
A munkásszálló Magyarországon se szörnyű, Ausztriában biztosan teljesen komfortos. Szóval _ezzel az ürüggyel_ ne.:)
2013. okt. 5. 02:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. okt. 5. 06:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem engedném, és nagyon furcsán néznék rád, ha oda akarnál hozni mindenféle idegent. Már attól gyanús lennél, hogy ez felmerült benned.
2013. okt. 5. 06:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha én lennék a tulaj és munkaadó én sem engedném meg. Szeretném ha ennek a dolognak megmaradna a munkahely jellege, hogy mikor leteszed a lantot és elmész a városba ott mit csinálsz az lesz a te dolgod.

Meg ha rá is bólintanak biztos hogy nem jártok jól, ezer konfliktus forrása lesz ez.

2013. okt. 5. 07:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Jólvan, köszi mindenkinek, én is kb. így gondoltam, csak nem akartam egyszerre azt mondani neki, hogy szó sem lehet róla, nem akartam megbántani, de akkor majd megmondom neki finoman. Meg, hogy nézzen jobban utána a munkásszállónak, hogy egyáltalán milyen...
2013. okt. 5. 08:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem kell finomkodni meg füllenteni. Mondd meg neki ha többek között ilyen indokkal akarja meggyőzni a tulajt, hogy majd ő időnként segit a ház körül nehogy meglepetés érje, mert a szaván is fogják.

Én most feltételezem ezt ő úgy gondolta, hogy majd, időnként, stb. Hát német területen ez nem igy megy, ezt felejtse el, ha ő ezt kimondta reggel 6-kor úgy kiveszik az ágyból mint a szél és délig fog ott tevékenykedni. Igy már nem is lesz olyan jó üzlet számára az odaköltözés.

Amit tudok javasolni, az annyi hogy várjatok. Elöbb-utóbb előkerül majd a kérdés, hogy ki az aki állandóan jön hozzád, hol lakik, mit csinál, stb.

Ha ott akkor magától felajánlja a tulaj, hogy hát miért nem szóltatok? Jöjjön csak ide, stb. akkor már mondhatjátok hogy egyrészt azért nem mert nem akartatok gondot okozni nekik, másrészt pedig azért mert melózik sokat a hétvége pedig a pause, ki is kell pihennie magát valamikor. Ha ezek után tesz-vesz a ház körül akkor az már nem kötelesség, hanem egy szívesség és mindjárt más a leányzó fekvése.

2013. okt. 5. 08:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Ja, hogy ezt ő kérte?... Még sose élt egyedül? Szerintem akkor nem akar magáról gondoskodni, kéne neki az otthoni kiszolgálás... Nekem rettentő ellenérzésem van az olyan magatartástól, amikor egy férfi nem akar a maga lábára állni, hanem nőkre ...

Az akaratról beszélek, mert ugye itt most megvan az a lehetősége, hogy felnőtt, önálló legyen, és mégis kéredzkedik egy nő által már megteremtett körülményekbe, a készbe, ami ráadásul egyszemélyes!!, hogy ezt ne kelljen neki.... sszzéééép....

2013. okt. 5. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!