Megengednéd, hogy odaköltözzön?
Au-pair vagyok Ausztriában.
A barátomnak egyik ismerőse által szintén lehetősége van kijönni
a szomszéd faluba. Na mármost...ahhoz ugye munkásszállás jár,
isten tudja milyen körülményekkel. A barátom ötlete az, hogy
esetleg nem költözhetne-e ő is ide...ahol én dolgozom, a családhoz.
Mondjuk nem sok vizet zavarna az tény, mert nekem az alagsorban van
a szobám, a fürdőm, ezt más nem használja..és van másik kijárat
a házból a garázson keresztül, nem kell felmennie a főbejárathoz.
Fizetne lakbért, meg besegítene ezt azt, ami férfimunkának számít,
mert 3an vagyunk nők, férfi nincs a háznál eddig..:)
szóval ti megengednétek, vagy ez már nagyon meredek ötlet?
Ha én lennék a tulaj és munkaadó én sem engedném meg. Szeretném ha ennek a dolognak megmaradna a munkahely jellege, hogy mikor leteszed a lantot és elmész a városba ott mit csinálsz az lesz a te dolgod.
Meg ha rá is bólintanak biztos hogy nem jártok jól, ezer konfliktus forrása lesz ez.
Nem kell finomkodni meg füllenteni. Mondd meg neki ha többek között ilyen indokkal akarja meggyőzni a tulajt, hogy majd ő időnként segit a ház körül nehogy meglepetés érje, mert a szaván is fogják.
Én most feltételezem ezt ő úgy gondolta, hogy majd, időnként, stb. Hát német területen ez nem igy megy, ezt felejtse el, ha ő ezt kimondta reggel 6-kor úgy kiveszik az ágyból mint a szél és délig fog ott tevékenykedni. Igy már nem is lesz olyan jó üzlet számára az odaköltözés.
Amit tudok javasolni, az annyi hogy várjatok. Elöbb-utóbb előkerül majd a kérdés, hogy ki az aki állandóan jön hozzád, hol lakik, mit csinál, stb.
Ha ott akkor magától felajánlja a tulaj, hogy hát miért nem szóltatok? Jöjjön csak ide, stb. akkor már mondhatjátok hogy egyrészt azért nem mert nem akartatok gondot okozni nekik, másrészt pedig azért mert melózik sokat a hétvége pedig a pause, ki is kell pihennie magát valamikor. Ha ezek után tesz-vesz a ház körül akkor az már nem kötelesség, hanem egy szívesség és mindjárt más a leányzó fekvése.
Ja, hogy ezt ő kérte?... Még sose élt egyedül? Szerintem akkor nem akar magáról gondoskodni, kéne neki az otthoni kiszolgálás... Nekem rettentő ellenérzésem van az olyan magatartástól, amikor egy férfi nem akar a maga lábára állni, hanem nőkre ...
Az akaratról beszélek, mert ugye itt most megvan az a lehetősége, hogy felnőtt, önálló legyen, és mégis kéredzkedik egy nő által már megteremtett körülményekbe, a készbe, ami ráadásul egyszemélyes!!, hogy ezt ne kelljen neki.... sszzéééép....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!