Ha valahol tragédia történik vagy kigyullad egy ház, ti odamentek bámészkodni ha nem tudtok amúgy semmit se segíteni?
Kigyulladt egy ház két utcányira és a szomszéd néni 'Megnézem mi történt' felkiáltással indult megnézni. -.-" De az egyik volt osztálytársam is mesélte hogy sétált a szüleivel és hallották hogy kigyulladt egy pajta és elmentek csak úgy megnézni. De segíteni senki sem tudott csak hogy legyen miről beszélni -.-"
De baleseteknél is mennyi katasztrófa-turista tud ott lenni.
Ez csak szerintem etikátlan hogy ha nem tudok segíteni akkor nem is megyek bámészkodni más kárán?
Egyszer volt egy ilyen eset, barátunknak égett a háza, kivonult a fél falu szinte megnézni, voltak olyan okosok is akik képesek voltak videózni. Ez sem épp etikus. Mi is persze mentünk hogy nem esett-e bajuk, de nem mennék olyan helyre katasztrófaturistáskodni amihez nincs közöm...
Gázolásnak is voltam szemtanúja, mentőhívás után leléptem, voltak ott is elegen...
Én kíváncsi természetű vagyok, de pl tűzesethez nem mennék oda, mert 1 félek, 2.Vannak ott úgyis elegen, nem szeretném akadályozni a mentési munkát 3.Ha mégis mennék, próbálnék valamivel segíteni is.
Nem szeretek tragédiát , katasztrófát nézni, nem cirkuszi látványosság, szomorú dolog.Tétlenül csak bámészkodni pedig pláne nem.elég szánalmas, aki ilyenkor kisujját sem mozdaítja, csak bámul,aki meg ilyenkor kamerázik is, nos, annak seggébe kéne dugni azt a kamerát!
"katasztrófa túrista"
Pontosan. Ez számomra annyira undorító.
Ha nem lenne ott senki,akkor odamennék,hogy tudok-e segíteni,de ha már vannak,ráadásul tűzoltók,akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!