Ti szoktatok koltsegvetest csinalni havonta? Irjatok fuzetbe esetleg Exelbe?
Figyelt kérdés
2013. aug. 25. 16:02
1/5 anonim válasza:
Volt amikor hosszú éveken keresztül írtam, hogy mennyi volt a napi bevételem, abból mennyit fizettem ki adókra, a vállalkozás egyéb fizetni-valójára, mennyit költöttem lakás-rezsire, kajára, és egyéb célra pl. ruhára, szórakozásra stb. stb. A végén kiszámoltam, a kasszában hány Ft-tal zártam a napot.
Ez így jó volt, mert hó végén azt is láttam, hogy mire ment el a bevétel, és azt is, hogy esetleg hol kell, hol lehet egy kicsit visszább-fogni, ha szükséges.
Amióta már "nem vállalkozok", azóta csak sorba-rakom a lakásrezsi csekkjeit, félreteszem a tervezett megtakarítást, a többit osztom kajára, egyebekre. Ehhez már nincs szükségem külön költségvetésre! :))))
2/5 anonim válasza:
Nem, egyszer próbáltam, de csak plusz munka volt. Látom, mennyi pénz van, mire lehet költeni még, mennyi maradt, az még mit fut ki, stb.
3/5 anonim válasza:
Nem. Attól sem lesz több a pénzem, ha írom.
4/5 anonim válasza:
én vezetem, engem érdekel, hogy mennyit spóroltam a hónapban, mikor, mennyi ment el rezsire, boltra, stb.
5/5 anonim válasza:
Csak fejben gyorsan kivonom a kötelező kiadásokat, és ami marad, azt próbálom beosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!