Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van valaki más is rajtam...

Van valaki más is rajtam kivül aki szlovákiában él és született és mégsem beszél rendesen szlovákul? :D És hogyan talált munkát?

Figyelt kérdés
2013. aug. 22. 20:56
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Én vajdasági vagyok. Magyarul tanulok 14 éve, szüleim is magyarok voltak, a környezetem is. Nem kis erőfeszítésembe került megtanulni szerbül, már folyékonyan beszélek, kisebb hibákkal, a kiejtésem pedig sosem lesz az igazi. Viszont jó érzéssel tölt el, hogy vannak szerb barátaim, hogy ha megállítanak az utcán, tudok segíteni, társalogni, ismerkedni. Meg lehet nálunk élni a többség nyelvének ismerete nélkül is, én mégis szégyenlem azt, hogy van olyan évfolyamtársnőm, akitől ha megkérdezik szerbül, hány éves, megmondja a nevét... szerintem nem a szükség, törvények stb. miatt

kell megtanulni a környezetnyelvet, hanem magunk miatt. Fontos, hogy túllépjünk a nacionalizmuson, a gyűlölködésen, és ez nem megy anélkül, hogy megértenénk egymást. Higgyétek el, még sosem ért kellemetlenség amiatt, hogy magyar vagyok (bár vajdaságinak vallom magam, de ez más tészta), és ez megér mindent.

2013. szept. 6. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!