A közelünkben lévő anyaotthonnal vannak komoly problémák. Tanácsok?
Figyelt kérdés
Hová fordulhatnék segítségért szerintetek? Ma lett végleg tele a hócípőm. Faluban lakunk. A mi utcánk végén van egy szép nagy anyaotthon. Benne a sok roma asszonysággal meg a gyerekeikkel. A kosz akkora előttük, mint a putriban. Takarítani nem takarít senki. (akkor minek a felügyelet rájuk?!)Ma fordult elő kb harmadjára, hogy használt óvszereket találtam kidobálva az ablakokból az utcára (pont ezen az utcán kell az ovi felé is menni... úgy kellett elkapnom a kislányom kezét, hogy ne fogja meg). Az anyaotthon hátsó udvarának csak drótkerítése van, mikor a cigány gyerekek kint "játszanak" (=rongálnak) az udvaron, folyamatosan beszólogatnak az arra járóknak. A múltkor a kislányommal jöttünk hazafelé, mikor 10-12 év körüli cigány gyerekek elkezdtek rám ordibálni, nem idézném pontosan, hogy mit, mert még ide is szégyen lenne leírni. A kislányom füle hallatára!!! Egy ideje azt csináljuk, hogy egyel előbbi megállónál szállunk le a buszról, ha nem kocsival vagyunk, és kerülünk egyet, hogy még véletlenül se kelljen arra felé elmennünk. De elegem van. Nem vagyok hajlandó ezt tovább tűrni, hogy ilyen emberek miatt, akik az én adómból (is) élnek, ne tudjak rendesen haza járni, anélkül, hogy bármit trükköznöm kellene. Szóltam a férjemnek az ominózus eset után, aki egyből fogta magát és felment az anyaotthonba, hogy beszéljen az ottani vezetőkkel. Alig akartak vele tárgyalni, és csak a vállukat vonogatták. Szartak (elnézést) bele az egészbe. Tehát, hová lehetne fordulni? Mivel a faluban már mindenkinek elege van ebből a csürhéből, ezért páran gondoltunk rá, hogy aláírást gyűjtünk. De bezárni biztos nem zárnák be. Egyéb eredményt pedig nem tudom, hogy tudnánk elérni. Ötketek?2013. aug. 13. 23:25
1/11 anonim válasza:
Esetleg a jegyzőhöz tudnál fordulni. De szerintem sajnos egy anyaotthon előnyt fog élvezni és nem nagyon fognak Veletek törődni. Bezárni tuti nem fogják, talán, ha beszélnek a vezetőkkel, hogy tegyenek rendet, mert aláírások is vannak. Talán megvont támogatással lehetne őket ösztönözni, de szerintem sajnos ez egyébként is érzékeny témát érintettél...
2/11 anonim válasza:
Hiába, nem fog semmi történni. Egy otthont nem lehet csak úgy a lakókkal együtt fogni és arrébb költöztetni, az egyének úgy viselkednek, ahogy nekik tetszik, ha akarnának, lehetnének mások is, de nem akarnak, bezárni meg nem fognak, az is biztos. Én elhiszem, hogy szeretnél tenni valamit a kényelmetlenségek ellen, de van az a helyzet, amikor csak az a megoldás, hogy nektek kell mozdulni, nem a baj okozójának, mert arról a részről kivitelezhetetlen. Lehet sok helyen panaszkodni, csak nem érdemes, mert érdemben tényleg semmi nem fog történni. Megértelek, nagyon sajnálom a helyzeted, borzasztó kellemetlen. :(
3/11 anonim válasza:
Lehetséges, hogy elköltöztetni nem fogják, de azért szorongassátok meg őket. Kellemetlenkedjetek a jegyzőnél, az anyaotthon vezetőjénél, alakítsatok facebook csoportot a falubéliekkel, vagy tartsatok gyűlést a művhazban, hogy mindenki lássa. Ne hagyjátok annyiban. Itthon sokszor azért nrm történik semmi, mert mindenki ezt mondja, hogy úgysem fog történni semmi. :) mégha ez így is van, a te lelkiismereted tiszta lesz, hogy te megpróbáltad.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. aug. 14. 08:50
5/11 anonim válasza:
nem tudom hogy van pontosan, de az anyaotthon működtetőjét /fenntartóját/felügyleeti szervét kell zaklatnod.Ahogy a többiek is írták, levél, aláírásgyűjtés.
Sok sikert és kitartást hozzá!
6/11 anonim válasza:
Kettes vagyok, ötösnek: nem akartam leírni, de épp azért nem fog semmi történni, mert a fenntartó állami normatívát kap az ellátottak után. Fejpénzt. Érted?
7/11 anonim válasza:
Azért gáz egy ilyen anyaotthon.Elvileg rehabilitálni kellene az ottlevőket,hogy alkalmasak legyenek az önálló életre,munkát találjanak,stb.Fényképezzétek le a kupacokat,a szemetet és valamelyik médiának dobjákok be a témát.
8/11 anonim válasza:
Utolsó, jó ötlet lehet. esetleg egy ANTSZ, és köjál, vagy bármilyen más szerv kiküldése is jó lehet. Most én is otthonban lakom, ne tudd meg mi van itt is. Állatok. Bocs az állatoktól, de nem találok más jelzőt sajnos. Térdig járunk a mocsokban semmi tisztaság, semmi kultúra. Ahol tudnak, lopnak, csalnak, törnek, rombolnak. Állandóan ordibálnak, bömböl a cigányzene (nem a mulatós fajta, hanem az a vonyítós féle ) Az ételt kiszórják, kiöntik, ellopkodják, a wc-t nem tudják lehúzni. Terjeng a xar szag állandóan. Már ha használják a wc-t. Ugyanúgy megteszi az udvar is, az iroda, sőt, a lakószoba is. Hihetetlen. És gusztustalan. Sajnos még 1-2 hónapot itt kell lennünk, mert akkorra gyűlik össze a pénz a kiköltözésre, de a másodperceket is számolom. Borzasztó itt élni. Gondolom, hogy neked is kényelmetlenség elmenni előttük, de nekem itt bent lakni rémálom.
9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények közt kell élnetek. Drukkolok, hogy minél előbb el tudjatok költözni!
2013. aug. 24. 09:12
10/11 anonim válasza:
Hát na nem segít semmi akkor ugyan az ,mint a putri esetében meggyújtod a szélét és végig ég az egész :)
Na jó csak vicc volt ,mert akkor még több pénzükbe kerülne a sok nőstény cigány meg kölkeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!