Kérem hogyan kaphatok zseméjy igazolványt. Kaptam lakcim igazoló hatósági igazolványt és utlevelet Továb mit kell tennem?
Okmányirodában már voltál?
Nekem úgy volt hogy telefonon időpontot kértem.Elmentem lefényképeztek, 3 papírt alá kellett írnom, adták a lakcímkártyát és mondták ,hogy 2 hét múlva postázzák a személyit.Meg is érkezett két hét múlva (1-2 nap késéssel)
Magyar állampolgár vagy? Mert a kérdésed alapján ez nekem kétséges. És személyi igazolványt csak akkor kaphatsz, ha az vagy.
Egyébként a lakcímkártyát és az útlevelet az okmányirodában csinálták, akkor miért nem igényeltél személyit is? Első igényléshez születési anyakönyvi kivonat kell (bizonyítani kell, hogy magyar állampolgár vagy), de talán az útlevelet is elfogadják, illetve kell a lakcímkártya is. Ha elveszett igazolványt szeretnél pótolni, akkor is hasonló a helyzet, de kérdezz rá mindenképpen az illetékes okmányirodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!