Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha a házon amit bérlünk van...

Ha a házon amit bérlünk van napelem, azt miért nem használhatjuk?

Figyelt kérdés
Tele van tető és a melléképületek napelemmel, összesen 22 darab tábla van, de ebből semmit nem használhatok, hanem csak a hálózati áramot. A tulaj akitől béreljük a házat pont a szomszédban lakik, és a napelemes vezeték átmegy őhozzá, úgyhogy ő használja az ingyen áramot, nekem pedig fizetnem kell a hálózatiért. Normális ez?? Havi 150ezret fizetünk a házért, és még a megtermelt áramot is a tulaj nyúlja le.

febr. 16. 15:45
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Az ő házán is van egy csomó napelem, talán mégtöbb, és abszolút nincs villanyszámlája, nyáron pedig még valamennyi pénzt is kap érte. Épp nemrég mesélte, hogy még télen is termelnek annyit, hogy ingyen legyen neki az áram, és még az autóját is arról tölti.
febr. 16. 15:49
 2/26 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mert nem tudnátok elszámolni a vételezett és visszatáplált energia árával. Az meg, hogy a megtermelt energiát ő nyúlja le, természetes. Hol voltál, amikor telepítette a rendszert? Mennyi pénzt fektettél bele?
febr. 16. 15:50
 3/26 A kérdező kommentje:
Nem fektettem bele pénzt, viszont jelenleg én fizetem a bérleti díjat.
febr. 16. 15:54
 4/26 Noren1989 ***** válasza:
81%
WOW.
febr. 16. 15:55
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyi napelem van a házon, akkor feltételezem, hogy nem egy putri repedt falú, igénytelen házról van szó, hanem egy jó állapotú, szép ingatlanról. Ebben az esetben pedig örülnék, hogy csak 150 a havi törlesztő, nem több.

Én egy 46 nm-es panelért fizetek 170-et + rezsi :)

Örülj amid van, mielőtt elveszíted

febr. 16. 15:59
 6/26 A kérdező kommentje:
#5 lehet Pesten ilyenek az árak, de ezesetben történetesen Nyíregyházáról van szó, az ország legolcsóbb és legputribb megyeszékhelye.
febr. 16. 16:02
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Attol hogy zavar, meg nem illegalis amit csinal.

Es a nerles uzlet, nem jotekonyzagi intezmeny.

Forditott esetben te se lennel bokezu.

febr. 16. 16:17
 8/26 anonim ***** válasza:
89%
*berles
febr. 16. 16:17
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tetszik, költözzetek el. Tévedésben vagy, nem lenyúlja, az az övé, ő építette ki a rendszert.

Ha nekem pampognátok, mondanám, hogy oké, 2 millió volt a kiépítés, adjatok egyet és használhatjátok.

febr. 16. 16:23
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk pl a garazst nem lehet hasznalni, pedig uresen all. Akarmennyire is kellene, elfogadtam a felteteleket.

#7 vagyok.

febr. 16. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!