Vidéken miért nem zárják normálisan a kapukat?
Kisvárosban nőttem fel. Az volt a szokás, hogy a kapun belül valahova fel volt akasztva a kulcs, vagy pedig a postaládába volt bedobva. Akkor a szomszédnak is volt kulcsa hozzánk, meg nekünk is hozzájuk.
Ennek aztán sok értelme van, ennyi erővel felesleges bezárni a kaput, mert mindenki látja, ki hova "rejti" a kulcsokat.
Azóta elköltöztem, de anyámék meg az ottani lakóközösség még mindig így nyomja. Kérdeztem őket, hogy miért. De értelmes választ nem kaptam.
Mi is egy kistelepülésen élünk társasházban. Bevallom, nem mindig van bezárva a bejárati ajtó.
Egyszerűen itt tényleg mindenki ismer mindenkit, az emberek figyelnek egymásra.
Éjszakára nyilván zárunk, de napközben megesik, hogy nem (például, ha leszaladok a sarki kisboltba nem szoktam bajlódni a kulcsokkal).
Soha nem.féltem, hogy bárki beszambázna a lakásba, mert itt egyazerűen nincs ilyesmi.
Pesten nyilván ezt nem merném megtenni (másfél éve lakok itt, egyébként világ életemben Pesti voltam), de itt minden további nélkül.
#5 Vagyok. Még eszembe jutott, hogy Pesten még a ház folyosójára kitett cserepes virágainkat is sokszor lenyúlták...
Itt meg kint van babakocsi, gyerekbicikli, elektromos roller. Senki nem nyúl hozzá. Pesten 10 percet nem adnék, már hűlt helyük lenne. Először nekem is furcsa, vagyis inkább meglepő, volt a főváros után, de idővel átveszi az ember ezt a "lazaságot".
Környék és ember függő.Mi az utcaajtót mindig zárjuk,de a ház bejárati ajataját csak ha hosszabb időre megyünk el.
Miért? Szerinted kit tart vissza bármilyen alap zár ha már el döntötte hogy ő bizony oda be fog törni?
Itthon nem nagyon vannak értékeink amit el tudna vinni,
maximum a tv,de nem arra utaznak manapság,csak kápéra meg aranyra.Ha szétverik a bejárati ajtót az lenne a legnagyobb kárunk...A szomszéd mivel komplett idióta,még a saját kertjében is be riasztja a hulladék kocsiját..Kulcs nélkül nem tudom ki vinné el egy zárt kapun keresztül..De arra jó,hogy mikor valami miatt be riaszt felébreszt mindenkit a környéken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!