Kisvárosban nőttem fel. Az volt a szokás, hogy a kapun belül valahova fel volt akasztva a kulcs, vagy pedig a postaládába volt bedobva. Akkor a szomszédnak is volt kulcsa hozzánk, meg nekünk is hozzájuk.
Ennek aztán sok értelme van, ennyi erővel felesleges bezárni a kaput, mert mindenki látja, ki hova "rejti" a kulcsokat.
Azóta elköltöztem, de anyámék meg az ottani lakóközösség még mindig így nyomja. Kérdeztem őket, hogy miért. De értelmes választ nem kaptam.
tegnapelőtt 16:41
1/9 anonim válasza:
Nem félnek a betöréstől és nem zavarja őket, hogy boldog-boldogtalan bemegyek hozzájuk. Vidéken nőttem fel, ugyanígy, utáltam.
tegnapelőtt 16:42
2/9 anonim válasza:
3ezres településen lakunk, zárunk mindent, főleg mivel sok a betörés
tegnapelőtt 16:47
3/9 anonim válasza:
Mert nem félnek a betöréstől, bíznak a szomszédokban, a körülöttük élőkben, meg ezt szokták meg.
tegnapelőtt 16:48
4/9 anonim válasza:
Kis településeken kb mindenki ismer mindenkit, és a szomszédok is szólnak ha csak az utcában lődörög valaki, aki nem ismerős arrafelé.
tegnapelőtt 17:08
5/9 anonim válasza:
Mi is egy kistelepülésen élünk társasházban. Bevallom, nem mindig van bezárva a bejárati ajtó.
Egyszerűen itt tényleg mindenki ismer mindenkit, az emberek figyelnek egymásra.
Éjszakára nyilván zárunk, de napközben megesik, hogy nem (például, ha leszaladok a sarki kisboltba nem szoktam bajlódni a kulcsokkal).
Soha nem.féltem, hogy bárki beszambázna a lakásba, mert itt egyazerűen nincs ilyesmi.
Pesten nyilván ezt nem merném megtenni (másfél éve lakok itt, egyébként világ életemben Pesti voltam), de itt minden további nélkül.
tegnapelőtt 18:04
6/9 Metionin válasza:
Mert buták. Én is ilyen helyen nőttem fel, ráadásul sok volt a lopás, betörés, gyilkosság se ritka. Mégsem tanultak az esetekből, pl. anyámék is ugyanúgy a villanyórában tartották az 1 db bejárati ajtókulcsot azután is, hogy hozzánk is betörtek. Kapu sokszor tárva-nyitva sok háznál, apám konkrétan be se zár semmit ha elmegy, mert "úgyis csak jön meg megy". Még felfognám, ha valami extra békés kis település lenne, bár sok true crime doku pont ezzel kezdődik, hogy annyira békés volt a környék, hogy az ajtókat sem zárták...nekem már gyerekként is herótom volt ettől, hogy bárki bármikor bejött a kapun, sőt volt hogy nyári szünetben arra ébredtem, hogy a szomszéd alkesz öreg áll az ágyam mellett és apám után érdeklődik, miközben a hamu hull a szájában lévő cigicsikkről.
tegnapelőtt 21:18
7/9 anonim válasza:
#5 Vagyok. Még eszembe jutott, hogy Pesten még a ház folyosójára kitett cserepes virágainkat is sokszor lenyúlták...
Itt meg kint van babakocsi, gyerekbicikli, elektromos roller. Senki nem nyúl hozzá. Pesten 10 percet nem adnék, már hűlt helyük lenne. Először nekem is furcsa, vagyis inkább meglepő, volt a főváros után, de idővel átveszi az ember ezt a "lazaságot".
tegnap 04:14
8/9 anonim válasza:
Kertben nincs semmi érték. A ház meg zárva van mindig amikor épp nem mászkálunk. Nem annyira izgat a kertkapu, úgyis könnyű átmászni a kerítést ha valaki annyira be akarna jutni.
tegnap 11:31
9/9 anonim válasza:
Szüleim falura költöztek, érdekes módon ott nem zártak sem kaput, sem lakást, akkor sem, ha a kertben voltak hátul. Mikor rákérdeztem, az volt a válasz, hogy itt így szokás, furán néznének rájuk, ha nem úgy tennének. Nos, mikor egy alkalommal arra ment be a kertből, hogy benn áll a konyhában egy "vándorárus", onnan kezdve zártak kaput, ajtót, ha nem voltak a házban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!