Mi az oka hogy a népszámlálás szerint jelentősen csökkent a romák száma?(hamis adat)
Megválaszoltad a kérdésedben. Hamis adat.
A romák/ cigányok valós száma 1 millió lehet majdnem, félvérekkel meglehet, hogy több.
A Debreceni Egyetem évekkel ezelőtt készített egy viszonylag jó statisztikát, saccolást. Arra keressen rá, akit érdekel, és adjon hozzá szerintem míg pár tízezret, ha nem egy százast... Meg a hibahatárok általában + vagy - 5%. Itt szerintem alapból 5%+
Szerintem a népszámlálást, ha nem is önállóan, de a legtöbb roma is kitöltötte, hisz kötelező elvileg. Szerintem azokon a településeken, ahol sok roma él, magas volt a válaszadási arány, szóval a legtöbben valószínűleg csak szimplán magyarnak vallották magukat. (Esetleg, ha a nemzetiségre valóban nem válaszoltak, de ha az anyanyelvnél, családi baráti körben beszélt nyelvnél megadták utána a magyart, akkor összesítettben ugyanígy magyarként jelennek meg.)
Én hallottam olyan sztorikat, nem tudom mennyi valóságtartalommal, hogy attól féltek, hogy deportálják őket stb. Ráadásul 11-ben nem kellett megadni a nevet, 22-ben igen. Azt meg sokan nem hiszik el, hogy tényleg leválasztják utána a kérdőívekről a nevet, ha egyáltalán tudnak erről.
De egyébként is jellemző, hogy az ő számuk az ilyen felméréseken ingadozni szokott. Elszórtan most is vannak települések, ahol nőtt a számuk. Ezeknek az okait, hogy éppen nagyobb tömegben minek vallják magukat a romák, szerintem csak az ő közösségeik tudják, lehet, hogy most ismét más eredmény lenne. Valószínűleg sokszor csupán az alapján döntenek, hogy milyen közhangulatot éreznek a levegőben, de talán nem is tudnák megindokolni, és nem azért mert buták.
Roma az, aki úgy él, mondjon magáról bármit.
Szomszédom is folyton c.gányozik, csak épp nem látja, ő még nagyobb c.gány, mint a legjellemzőbb.
(mellesleg nálam meg már az is roma, aki hófehér svéd egyetemistának látja magát, de erről csak ő tud)
Sajnos ha már pár roma gyerek is bekerül egy közösségbe, összefertőzi a Magyar gyerekeket is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!