Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi az oka hogy a népszámlálás...

Mi az oka hogy a népszámlálás szerint jelentősen csökkent a romák száma?(hamis adat)

Figyelt kérdés
Rengeteg településen jóval kevesebb roma van az új számlálás alapján miközben egyértelműen többen vannak. Mi az oka ennek?

dec. 12. 11:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem romának azonosítják magukat, hanem szimplán magyarnak.
dec. 12. 11:38
 2/20 anonim ***** válasza:
86%
A nemzetiségi részt rengetegen nem töltötték ki, vagy simán a magyart választották. Emellett lehet egy valós csökkenés is, közülük is sokan mentek külföldre.
dec. 12. 11:44
 3/20 anonim ***** válasza:
87%

Megválaszoltad a kérdésedben. Hamis adat.

A romák/ cigányok valós száma 1 millió lehet majdnem, félvérekkel meglehet, hogy több.

A Debreceni Egyetem évekkel ezelőtt készített egy viszonylag jó statisztikát, saccolást. Arra keressen rá, akit érdekel, és adjon hozzá szerintem míg pár tízezret, ha nem egy százast... Meg a hibahatárok általában + vagy - 5%. Itt szerintem alapból 5%+

dec. 12. 11:59
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokan nem tudják, hogy mire való a népszámlálás és nem töltötték ki, mondván, hogy őket nem ugráltatja az állam a büntetés lehetősége meg kamu.
dec. 12. 12:15
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a népszámlálást, ha nem is önállóan, de a legtöbb roma is kitöltötte, hisz kötelező elvileg. Szerintem azokon a településeken, ahol sok roma él, magas volt a válaszadási arány, szóval a legtöbben valószínűleg csak szimplán magyarnak vallották magukat. (Esetleg, ha a nemzetiségre valóban nem válaszoltak, de ha az anyanyelvnél, családi baráti körben beszélt nyelvnél megadták utána a magyart, akkor összesítettben ugyanígy magyarként jelennek meg.)

Én hallottam olyan sztorikat, nem tudom mennyi valóságtartalommal, hogy attól féltek, hogy deportálják őket stb. Ráadásul 11-ben nem kellett megadni a nevet, 22-ben igen. Azt meg sokan nem hiszik el, hogy tényleg leválasztják utána a kérdőívekről a nevet, ha egyáltalán tudnak erről.

De egyébként is jellemző, hogy az ő számuk az ilyen felméréseken ingadozni szokott. Elszórtan most is vannak települések, ahol nőtt a számuk. Ezeknek az okait, hogy éppen nagyobb tömegben minek vallják magukat a romák, szerintem csak az ő közösségeik tudják, lehet, hogy most ismét más eredmény lenne. Valószínűleg sokszor csupán az alapján döntenek, hogy milyen közhangulatot éreznek a levegőben, de talán nem is tudnák megindokolni, és nem azért mert buták.

dec. 12. 12:28
 6/20 A kérdező kommentje:
Költözésnél jól jönne tudni mi a valóság így viszont minden helynek utána kell nézni
dec. 12. 12:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért nyilván ahol mondjuk 1% vallotta magát annak, ott nem valószínű, hogy 10-20% roma, de szinte biztos mindenhol több van, mint amit az adatok mutatnak. Én személy szerint olyan helyre nem mennék lakni, ahol hivatalosan is legalább 6-8% vagy több.
dec. 12. 12:52
 8/20 anonim ***** válasza:
25%

Roma az, aki úgy él, mondjon magáról bármit.

Szomszédom is folyton c.gányozik, csak épp nem látja, ő még nagyobb c.gány, mint a legjellemzőbb.

(mellesleg nálam meg már az is roma, aki hófehér svéd egyetemistának látja magát, de erről csak ő tud)

Sajnos ha már pár roma gyerek is bekerül egy közösségbe, összefertőzi a Magyar gyerekeket is. :(

dec. 12. 13:06
 9/20 anonim ***** válasza:
76%
Mivel sokan írni-olvasni se tudnak, fogják a falu legokosabbját, kitöltetik vele, aki aztán ikszel valamit. Ennyi.
dec. 12. 13:06
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy nem vallják magukat romának. Nem kötelező.
dec. 12. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!