Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan szoktatok lerövidíteni...

Hogyan szoktatok lerövidíteni bizonyos látogatásokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap jön az egyik szomszédunk nálunk kávéra. Rendes nő, kedves stb, csak rengeteget beszél, simán beül nálunk olyan 3 órára. Sajnos erre nekem se időm, se energiám, de még kedvem sincsen. Kisgyerek mellett és millió teendővel, 0 segítséggel nekem ez nem fér bele. Nem akarok aszociális lenni. Viszont introvertált vagyok, nem igazán tudok ennyi ideig fecsegni, kényszer számomra. Arról nem is beszélve, hogy ő kétszer annyi idős, mint én, nyugdíjas is, ideje tenger.

Hogyan lehet udvariasan kezelni az ilyen helyzeteket? Ti hogyan szoktátok? Legutóbb 3,5 órát volt nálunk, én már megetettem a gyereket, leraktam aludni (délutáni szudni), de ő nem vette észre magát, nagyban mesélt mindenről még a férjemnek. A férjem beszédesebb, nagyon illedelmes, jó hallgató, munkájából kifolyólag muszáj is hogy az legyen, de ezt ki is használta. Én viszont képtelen vagyok ennyi ideig ülni és dumálni.

Bármi tanács? Köszönöm szépen!

dec. 10. 17:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Holnap egyedül vagyok otthon.
dec. 10. 17:11
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Mond hogy időpontod van valahova így csak egy óra fér bele
dec. 10. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Épp megyünk sétálni a gyerekkel. Én ezt biztos nem tűrném. A barátnőmnek igen, de egy unatkozó háziasszonyt nem szórakoztatnék. Kapcsolja be az Isaura tévét.
dec. 10. 17:25
 4/6 Metionin ***** válasza:
Eleve nem hívok át ilyen embert. Amúgy meg dolgom lenne, időpont valahová vagy a gyereket viszem valahová, légy kreatív.
dec. 11. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Eleve át sem hívok ilyen embert, pontosan ezért.

Vagy kinyitom a szám és SZÓLOK NEKI - örülök, hogy jöttél, de most már szeretnék én is pihenni, szia.

És kikísérem, akkor is, hogyha még maradna.

Nem bonyolult, csak nem kell fsni, hogy megsértődik. Az az ő baja.

dec. 12. 17:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Segítenél felporszívózni?

Nekem addig egy filmet kéne megnéznem a tvben a másik szobában.. 😄

dec. 19. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!