Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Más is ki van akadva a már...

Más is ki van akadva a már így is magas, de még tovább növekvő ingatlanárak miatt?

Figyelt kérdés

Egyszerűen elkeserítő, hogy évről-évre nézegeti az ember az ingatlanokat, tervezget, és egyre csak szűkül az ingatlanok köre, amit még megengedhet magának. Én elég jól keresek, nettó 600 ezer körül, havi 250-et félre tudok rakni, kb. 4 éve dolgozom, most van 9 millióm (kocsit is vettem közben 3 m-ért).

Emlékszem az egyetemen még azt tervezgettem, hogy veszek majd 4-5 év munkaviszony után hitelre egy sorházi lakást valahol az agglomerációban, akkor olyan 20 millióért lehetett kapni 2005-2010 környékén épült sorházakat a kelet/dél-pesti agglóban. Persze belekalkuláltam az ingatlanárak emelkedését is, és így számoltam kb 30 milliós vételárral. A 40 millió még akkor irreálisnak tűnt, gondolván 4-5 éven belül úgyem fognak az ingatlanárak a duplájára emelkedni :D

Hát a francokat nem, most már háromszor, vagy inkább több mint 3-szor annyiba kerülnek.

Most jelenleg ott tartok, hogy egy közepes állapotú 25 négyzetméteres külvárosi garzont tudok csak megengedni magamnak. Ha tovább várnék, hogy jobb lakást tudjak venni, akkor gyakorlatilag sosem tudnék jobb lakást venni, szóval be kell érnem egy ilyennel.

Sőt már azon is gondolkozom, hogy ennyiért már Nyugaton is lehet sok helyen lakást venni, akkor már inkább oda költöznék. Hitelt mondjuk nem adnának kint, akkor esetleg eladom, amit itt veszek, és veszek belőle kint egyet, ott a fizetésem is több mint a duplája lenne.

ma 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
"gondolván 4-5 éven belül úgyem fognak az ingatlanárak a duplájára emelkedni" Az, hogy te rosszul gondolkodsz, a te bajod. Másnak is jól megy, nem csak neked. Ez felhajtja az árakat.
ma 15:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Én nem nevezném ezt így, hogy jól megy. Ha jól menne, akkor nem egy közepes állapotú garzont tudnék venni hitelből :D
ma 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
22%
Miért gondolja egy pályakezdő, hogy rögtön egy kacsalábon forgó palotát tud venni?
ma 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyere el Ózdra a sinterek közé.
ma 17:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Én nem, még ott tartok, mint te 3 éve. Alig egy éve kezdtem dolgozni, szintén havi 250-et rakok félre minimum (plusz ami marad hóvégén meg a bónuszokat)

Nekem emellett egyéb dolgok is adnak reményt (Vidéken szeretnék lakást venni, párom is így keres ráadásul ez növekedni fog jelentősen várhatóan még az adókedvezmény elvesztése mellett is).

Mivel még nem aktuális a vásárlás, és akkor se vennék, ha most meglenne az összeg, ezért nem aggódok most rajta. Meg elég kivételesen jó helyzet az enyém.

Viszont az írásod alapján úgy éreztem, hogy te is így gondolkodtál, mikor annyi idős voltál, mint most én. Hogy hipp-hopp összejön az önerő és minden okés lesz. Lehet rám is csalódás vár.

ma 17:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!