Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Debrecent az akkugyárak...

Debrecent az akkugyárak tönkre fogják tenni?

Figyelt kérdés

Elsősorban ott élők véleménye érdekelne.

Milyen hatással lesz ez rájuk?

nov. 11. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Ellenkezőleg, biztosított a város jövője.
nov. 12. 00:54
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Igen

Mérgezi a környezetet plusz az ingatlanátak a környéken csökkentek mivel az akkugyár rontja azt

Rengeteg kínai munkás jön, és bár nem balhésok, de elég igazságtalan hogy ök kapják meg az önkormányzati lakást egy magyarral szemben

nov. 12. 02:08
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Ettől jobban nehéz lenne tönkretenni, lepukkant sz4r "falu"
nov. 12. 03:23
 4/7 anonim ***** válasza:
24%

Dehogy teszi. Környezetvédelmi szempontból folyamatosan ellenőrizni fogják, ezzel nem lehet gond.

Ami érdekesebb, az a munkaerőigénye, ami miatt további jelentős számú, a városba betelepülő ember várható. Ez egyrészt akár jó is lehet, mert élni, pezsegni fog a város, viszont ennek a rengeteg embernek lakni kell valahol, és Debrecen már eddig is horror volt az ingatlanárak, és albérleti díjak szempontjából. Ezt a lakhatási válságot terheli tovább a sok új betelepülő, tehát további áremelkedések várhatóak. Nem tudom lassan ki fog tudni kifizetni itt egy albérletet, miközben mar így is a rengeteg külföldi diákkal, és a BMW miatt betelepülőkkel is versenyezni kell. Szóval lakhatás szempontjából lesz nehéz, de egyébként kicsit majd pörgeti is a várost, szóval úgy egyébként jó lesz. Az hogy az akkugyár miatt betelepülők milyen színűek, szerintem már szinte mindegy, eleve több tízezer egyetemista van a városban már jelenleg is, aminek jelentős része külföldi, hozzá vagyunk már szokva. Én például az egyetem közvetlen szomszédságában lakom, a nyolc lakásos társasházban négy lakásban vannak albérlők, szerencsére mind sárgák, akikkel semmi gond nincs. Kedvesek, udvariasak, velük simán együtt lehet élni. Meg merem kockáztatni hogy jobban mint a magyarokkal, sokkal kedvesebb közöttük a gyökér. Az arabokkal van probléma inkább, szerencsére abból nincs nálunk a házban, a bérbeadó tulajdonosokkal van is egy megegyezés, hogy oké együtt élünk a sárgákkal, de cserébe nem hoznak arabokat, mert az a horror. Debrecennek az a szerencséje, hogy arányaiban kevés az arab a betelepülők között, és ez így is fog maradni, tehát nem lesz gond. Napi gyakorlatból mondom, 30 éve edzésben vagyok külföldi szomszédokkal, pontosan tudom kik a problémásak és kik nem, a sárgáktól nem kell félni.

Attól kell félni, hogy pont most adtak el lakást a házban, 72 m² t 80 millióért, és ez egy 80-as években épült semmi extra régi társasház, nem tudom mi lesz az ingatlan árakkal ha tovább verik felfelé az új betelepülők. Már így is kezelhetetlen, valamirevaló helyen már a panel is az 1 milliós m2 árat kerülheti, a régi építésű tégla meg is haladta, az új építést nem is merem kimondani... Dolgozó magyar ember egyszerűen én már most sem értem, hogy képes munkabérből albérletet fizetni. Azt nem is mondom hogy ingatlant venni, mert azt már régen nem tud. Erre a helyzetre érkezik megint több tízezer új ember. Nem azzal lesz itt a baj, hogy milyen színű, hanem hogy hol fog lakni.

nov. 12. 03:24
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
Az akkugyárak nem. A nyomott béren dolgozó „vendégmunkások” viszont igen.
nov. 12. 06:38
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

4# Amit írsz eléggé ellentmondásos válasz a kérdésre. Egyrészt ezek az akksigyárak a maximális profit miatt jöttek ide és már most vannak olyan esetek amelyek jó példázzák ezen távolkeleti gyárak hozzáállását a munkakörülményekhez és a környezetszennyezéshez. A Halms kínai gyárnál például szántszándékkal belevezették a szennyvizet az esővízelvezető satornába, az EcoPronál és a CATL-nál is sorra jönnek a panaszok, hogy olyan munkakörülmények vannak amelyek nem fehér embernek valók. A kormányhivatal amelynek dolga lenne ellenőrÍzni ezeket a gyárakat meg már most látszik, hogy lapít mint sz@r a fűben, csak lakossági bejelentésre és csak akkor lépnek fel ha már újságcikkek vannak az ügyről. Olyan ordas szennyezéseket fognak ezek a gyárak kibocsátani amit majd csak évek után tudunk meg, lehetséges, hogy addigra tovább is költöznek egy még olcsóbb országba.

A gazdasági migránsok pedig egyáltalán nem az általad említett "sárga" egyetemistákhoz hasolnó népség. Ezekbe a gyárakba nagy többségben a legtanulatlanabb legolcsóbb munkaerő fog érkezni. Márpedig tök mindegy honnan jönnek, a legalja népség nem lesz olyan kultúrált és finomkodó mint a jómódú "sárga" egyetemistáid. A belvárosban már most hemzsegni szoktak hérvégenként a csatak részeg kínaiak, nem egyszer láttam, hogyan hajítják ki őket a szórakozóhelyekről mert vállalhatatlanul viselkednek.

Az ingatlanárak és a lakhatás problémáját jól látod. Debrecenben már ugyanolyan áron vannak a panel lakások mint a hasonló adottságú budapesti környéken lévők. Ezt egyrészt a gyárakon kívül semmi nem indokolja, másrészt ellehetetleníti azt, hogy a magyar diplomás fiatalok a városban maradjanak, mivel a fizetések nem fedezik ezeket a lakhatási költségeket. Budapesten hasonló albérlet árak mellett jóval magasabb fizetések vannak, a lakásárak is hasonlóak akkor minek maradjon itt valaki, aki magasabb végzettségű és ott egy jólfizető állást tud szerezni, Debrecenben pedig csak bérminimumot kapna legtöbb esetben félig feketén. A gyárakban dolgozó filippínók meg elvannak a konténerházakban is, vagy 8-an 10-en egy kétszobás panelban.

Tehát összességében ezek a gyárak a város lakóinak csak rosszat hoznak: környezetszennyezés, elszabaduló árak, növekvő létszámú kultúrálatlan néptömegek és a vele járó egyre lepukkantabb városkép. Közben a mai napig semmilyen olyan fejesztés nem valósult meg ami valóban csak a helyiek érdekét szolgálná, se a vasútállomás se a buszpályaudvar nem lett még felújítva se. A helyi fideszmaffia pedig a térkövezésen kívül semmi mást nem ad a város lakóinak.

nov. 13. 11:40
 7/7 Tomadevil ***** válasza:
83%
Egesz magyarorszag egy nagy gyar....
nov. 20. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!