Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért változtak ennyire az...

Miért változtak ennyire az emberek miért nincsen manapság olyan nagy szomszédolások főleg Budapesten?

Figyelt kérdés
Budapest kertvárosi részén lakom nagyon megváltozott a környék nagy villàk épültek a szomszédba az emberek bezárkóztak, van olyan szomszéd akiről azt se tudom hogy kicsoda nem is láttam még szinte.. 25-30 évvel ezelőtt mikor gyerek voltam emlékszem hatalmas szomszédulások voltak, mentünk a szomszéd Juci nénihez a másik szomszédhoz Gizi nénihez, hozták a barackot, leültünk beszélgettünk, hihetetlen nagy közösségi élet volt még itt Budapesten is, ilyen már nincsen
nov. 9. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Vidéki kis településen lakunk, 37 vagyok, felén sosem volt szokás ez
nov. 9. 13:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Sokkal bizalmatlanabbak az emberek manapság, és rengeteg az előítélet.

Pedig ha két hasonszőrű figura egymásra talál, abból jó beszélgetések sülnek ki.

Csak begubózva nehéz ismerkedni.

Hozzám anno annyi haver átjárt, végére már a süketet kellett tettetnem, mintha nem lettem volna otthon, amikor kopogtak, csengettek.

nov. 9. 13:09
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem azért is, mert már az emberek a supermarketbe járnak (vagy onnan rendelnek), onnan veszik a spanyol barackot is, nem a fáról, ugyanis a marketinges agymosással elérték, hogy azt érezzék, hogy senkik, ha nem a legmenőbb dolgokat veszik meg, és a feltétlen szükséges kacatok begyűjtése idő és pénzigényes. A gyúróterembe járnak meg a műkörmöshöz, stb. A kevés kivétel pedig nem érti, és előbb-utóbb eladja az ingatlanát egy újgazdagnak.

Biztos gondoltál már az elköltözésre, miért maradtál?

nov. 9. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezt hozta magával az internet elterjedése. És most lehet ezen röhögni, pedig igaz.
nov. 9. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Próbáltam barátkozni, beengedtem szomszédot és minden apróságba belekötött.

Végén azzal távozott, hom rámgyújtja a házat ha kommunálisba teszem az ételmaradékot és nem komposztálok.

Többet biztos nem engedem be.

Edzőteremben szinte mindenki barátságos, segítőkész, oda szívesebben járok mint a szomszédokhoz.

Kivéve aki nem rakja el maga után a súlyokat de már messziről lehet látni ki az.

nov. 9. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Mert nincs tolerancia, nálunk az utcában vérre menő harc van 2 ház között egy 50 cm-et átlógó faág miatt.
nov. 9. 14:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Elfogyott a bor meg a lekvár.
nov. 9. 16:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Utcán táncoltunk részegen még vagy 15-20 éve, a busz nem tudott elmenni tőlünk hajnalban, volt móka, kacagás, verekedés, most meg semmi! :)
nov. 9. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Én a saját részemről tudok nyilatkozni. 35 éves vagyok, újpesti panelben nőttem fel. Ott még azért jobban ismertük egymást a lakókkal, de őszintén, nem adott nekem az életemhez túl sokat az, hogy ismertem ezeket az emberek, sőt. A legtöbbjük kifejezetten antipatikus volt (bár nyilván, azért más a kertváros meg a panel). Amikor beköltöztem az eggyel ezelőtti meg a mostani lakásomba, én már nem kezdtem el szomszédolni, és lakógyűlésekre sem járok. Egyszerűen nem érdekel. Introvertáltabb vagyok és amit látok a szomszédokból, a többségükkel azért nem veszítek sokat, hogy nem vagyok velük puszipajtás viszonyban. A szomszéd tata örülne neki, mert látom, hogy hpgy néz rám, a lelki szemei előtt éppen hátulról megtoszna, nekem meg hányingerem van tőle, mert egy iszonyatosan igénytelen, büdös fazon, aki undorító módon beszél a nagybeteg feleségével (sajnos nem jó a szigetelés, ezért ha a fürdőszobában vagyok és ők is abban a szobában vannak, akkor hallom a válogatott káromkodásokat)... rajtuk kívül van még részeges néni (akinek mondjuk múltkor én hívtam ki a mentőket és vártam vele, amikor az ételfutárja felcsengetett, hogy hátranyekkent és vkinek kellett volna vele foglalkoznia), van minden lében kanál, passzív-agresszív közösképviselő (aki azzal a jeligével, hogy "milyen rossz, hogy nem ismerem a szomszédokat" jeligével akart vmi összeírás során arra rávenni, hogy hamisítsam rá a szomszéd aláírását egy papírra), 2 helyimenőcsávó, akik szexuális megjegzéseket tettek folyton meg horogkereszteket rajzoltak a liftes faliújságra, pletykás öregek, mulatóst hallgatók, szombat hajnali 3kor full blaszton zenét hallgató sakáészerűen nyerítők...
nov. 11. 17:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!