Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Klímával fűtősök éjjel nappal...

Klímával fűtősök éjjel nappal megy a fűtés?

Figyelt kérdés

Napközben hány fokra teszitek illetve éjszakára is bekapcsolva hagyjátok? Ha igen, akkor hány fokra?

Vagy ezeket kiszoktátok közben közben kapcsolni?

Nem több napra, hanem pl. megyek dolgozni, rá 8 óra múlva hazaérek, kapcsoljam ki addig is vagy menjen ugyanúgy alacsonyabb hőfokkal?

nov. 6. 17:41
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Kevesebb energiába kerül adott hőmérsékleten tartani egy helyiséget, mint időszakosan üzemeltetni - és ezután az áthűlt vagy melegedett falakat és levegőt visszahozni a kívánt értékre.
nov. 6. 17:52
 2/7 Kólauborkával ***** válasza:
43%
Ezt kiszámoltad vagy csak a hasadra ütöttél?
nov. 6. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
21,5 fok. Nem nézegetem. Akkor megy, amikor úgy gondolja, hogy mennie kell. Van termosztát szépen, nem állítgatom.
nov. 6. 23:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Automatán hagyom, ha hidegvan bekapcsol magától.

Többnyire este megy, napközben besüt a nap ami eléggé felmelegít.

-10 fokok kellenek, hogy nappal is bekapcsoljon.

Teljesen lekapcsolást nem szeretem mert ha utána fel is fűti 20 fokra a levegőt a padló-bútorok-falak még órákig 15 fok körül maradnak amiből sugárzik a hideg.

nov. 7. 08:04
 5/7 anonim ***** válasza:

"Kevesebb energiába kerül..."

Ez így magában hülyeség. Ha az ember alacsonyabb hőmérsékletre állítja, akkor az idővel arányosan spórol meg energiát. Amikor felfűti, akkor meg többletenergiát kell bevetni. Van egy időtartam, amikor a kettő egyenlő lesz. Ha annál tovább jár alacsonyabb hőmérsékleten, akkor spóroltunk, ha kevesebbig, akkor leginkább nem.

Az eredmény csak a helyiség hőtechnikai jellemzőitől függ, adott és állandó külső és a két belső (ottartózkodós és elmenős) hőmérséklet mellett.

nov. 24. 22:15
 6/7 Kólauborkával ***** válasza:
Az a gyönyörű, hogy utalok rá, hogy ez szerintem nem egy valós számítás eredménye és az 45%-ot kap. Hozzáteszem engem nem izgat melyik hozzászólásom hány %-ot kap, de ez azért el árul valamit a közösségről.
nov. 26. 18:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha jó a hőszigetelés, akkor egyenletes hőn kell tartani, mert az inverteres klíma akkor takarékosabb. Ha nagyon rossz illetve nem inverteres a klíma, akkor lehet, hogy csak akkor érdemes fűteni, ha ott vagy. De pl egy alig szigetelt fém konténert felesleges melegen tartani akkor is, ha csak pár órát nem vagy ott. Szóval: attól függ.
dec. 2. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!