Debrecen, Szolnok vagy Szeged? Hol lenne jobb élni?
Igazából tanári pályára készülök, három évem van még hátra a képzésből ezen kívül. Öt évig mindenképp a pályán maradok, utána majd meglátjuk, szóval a munkalehetőségek nem elsődleges kérdés, mert sulik mindenütt vannak.
Mind a három helyre köt valami, de nem tudom igazán melyikhez kéne jobban ragaszkodni.
Szolnokon középsulis voltam, szerettem, sokat gondoltam rá, hogy a volt sulimban tanítanék. Igazából ez van a legközelebb a családomhoz, de velük nem annyira szoros a kapcsolat, hogy sűrűn hazamenjek.
Debrecenben tanulok egyetemen jelenleg. Ott vannak a baraim, a legtöbben a környéken laknak, a lakótársam/szaktársam tervez maradni, felmerült, hogy éljük együtt pályakezdőként is lakótársként, mert egyikünk se szeretne párkapcsolatot. A várost kinda kedvelem, de a helyi tömegközlekedést utálom.
Szegedről hazajutni a családtagjaimhoz kb annyi, mint Debrecenből. A várost nem ismerem, nincsenek ott ismerőseim, nem sok minden köt oda, csak egy dolog, és egyenlőre az sem szorosan, valójában életemben kétszer jártam ott. Igazából hosszútávon szeretnék önkénteskedni egy alapítványnál/pár más helyszínen lévő programjukon voltam/ a közösséget kedvelem, szeretnék aktívabb lenni a közösségben, ami Debrecenből jelenleg macerás, kb kivitelezhetetlen.
Szegednek a legszebb az épített környezete, de ha oda köt a legkevesebb dolog, ami neked fontos, nem választanám feltétlen.
Az 1-es által írt válasz meg Debrecenre is igaz, sőt talán a legigazabb az összes magyar nagyváros közül, onnan elfele jönnek az emberek. Maradnak a cigók meg majd az akkugyárban a filippínók. Ha nem igazán érzed jelenleg se magadénak, ez később sem fog változni. Az ilyen nagy (félig) gyerekfogadalmak, hogy nekem aztán sose kell pasi/csaj, meg bocs, aranyosak, de távolról sem 100%, hogy így alakulnak, ne ehhez alakítsd már most az életedet.
Én Szolnokot választanám, mert a leírtak szerint jó szívvel gondolsz vissza rá. Nem muszáj a családoddal lakni, hazalátogatni, de azért sosem tudhatod, mikor lesz még szükséged rájuk (nem anyagi értelemben).
Igazából Szolnokhoz csak a középsulis évek nosztalgiája köt. A várost kedvelem az ott töltött öt évemből kiindulva. A környéken nem igazán maradtak barátaim. A családom meg tömegközlekedéssel egy órányira lakik.
Debrecent is kedvelem, mint várost. Közösségem most van itt, de nem tudom, hogy ez mennyire lesz tartós az egyetem után. Haza, a szüleimhez 3-4 óra az út átszállásokkal tömegközlekedéssel.
Szegedet nem ismerem, kétszer jártam ott, és akkor sem mászkáltam a városban, csak a célhelyszínre mentem el a vasúttól, vagy épp a buszmegállótól. Amit láttam, az szimpi, de nem sokat láttam.
Konkrétan egy alapítványnál töltött önkéntes tevékenységem köt oda, és az önkéntes közösség. De ez ugye még nem szoros, mert nemrég kezdtem közreműködni néhány tevékenységben. Csak amíg messze vagyok, nem tudok annyira aktív lenni. Ezt a közösséget kicsit ígéretesebbnek érzem, mint az egyetemi barátaimat, mert nem az X ideig tartó tanulmányok a találkozások és kapcsolattartás alapja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!