Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mára tele van konkrétan...

Mára tele van konkrétan tudatom a kollégiumi léttel, bődületesen szégyellem is a helyzetem. Szoba bérlés biztosabb lenne?

Figyelt kérdés

Egyszerűen utálom, hogy 3-an vagyunk a szobába, a portások bunkóak, nincs nyugtom, nem tudok konkrétan szarni sem, mert nem megy, hogy alig pár méterre meg ott vannak "vadidegenek", nincs normális konyha, ha telefonálni akarok nem elég folyosóra kimenni, hanem le, nem tudok 0:00kor ágyban laptopozni, mert sírnak, hogy nem tudnak aludni, közben magam felé van fordítva a cucc, seniorok állandóan bejárkalnak a szobába stb. Az egyetem mellett nem tudok annyit dolgozni, hogy kauciót perkáljak ki, ugyanis itt Budapesten szoktak kérni kauciót... Diákhitelen gondolkodom, munka mellett megtudnék élni vele..

Sajnos az sem opció, hogy otthonról járok be egyetemre, kezdjük ott, szüleim már nem élnek, nincs rajtuk más rokon. Masodéves egyetemi hallgató vagyok.

szept. 10. 17:19
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg van olyan barátod, akivel össze tudnál költözni? Egy saját szoba azért sokat javítana a helyzeteden, és ketten-hárman a kauciót is könnyebben összedobnátok.

Vagy nézelődhetsz facebook csoportokban, rendszerint ott is keresnek +1 főket. Csak az ugye lutri. Lehet, hogy jobb lesz, lehet, hogy százszor rosszabb.

szept. 10. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Nincsenek barataim. Azt kihagytam, hogy pszichés beteg vagyok, erős szorongással, nem azt jelenti, hogy nem vágyom a társas kapcsolatok kialakítására, de nem merem kialakítani azokat.

Amit írtál az jó ötlet, nekem menne az, ha másik szobába vannak csak, és kesz, de az hogy 1 méteren belül másik aurája... Nem megy. :(

szept. 10. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Sajnálom, mert ez így nem lehet egyszerű :(

Azt meg szabad kérdezni, hogy mi történt a szüleiddel, hogy 20-as éveid elejére egyik sem él már?

Illetve az egyetemi időszakon kívül hol laksz? Vagy a távolság nagy, ahonnan még be tudnál járni?

Azt írod, dolgozol, tehát van munkád az egyetem mellett. Esetleg az nem opció, hogy átjelentkezel levelezőre, és akkor nem kell kollégiumban laknod, és munka mellett csak heti 2x járnál be? Albérlet helyett meg valami "szaladgálós" autót venni, és azzal bejárni?

szept. 10. 19:11
 4/6 SZTANN ***** válasza:
55%

Sajnálatos a helyzeted.

Ha nem írtad volna meg, hogy pszichés beteg vagy, akkor azt mondanám, elkényeztetett, antiszociális, összeférhetetlen, emberkerülő vagy - ilyennek a 3 fős kollégiumi szoba nem megfelelő.

Egyébként ha nem vagy baromira pénzes, akkor nehezen képzelhető el, hogy saját forrásból lakást bérelj (kaució pedig nem csak BP-en van, hanem mindenütt a világban!), tehát örülhetnél a kollégiumnak.

Azelőtt hol laktál, ha szüleid sincsenek, otthonod sincs?

szept. 11. 09:23
 5/6 SZTANN ***** válasza:
25%
4. vagyok: Ráadásul legtöbbször a kollégium nem csak olcsóbb, de sokkal lazább és szabadabb, mint egy közös bérleményben kerülgetni egymást (közös fürdő, közös konyha, hűtő, a másiknak jönnek a haverjai, stb...). Hacsak nem a legjobb barátoddal laksz - de az ugyebár nincs.
szept. 11. 09:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kollégiumban ugyanúgy közös a hűtő a szobatársaddal, a fürdőszoba is közös (jobb esetben csak a szobatársaddal és a szomszéd szobában lakókkal, rosszabb esetben az egész szinttel), az meg szintén előfordulhat koliban is, hogy a szobatársad cimborái ott lebzselnek melletted még este 11-kor is...

szept. 11. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!