Miskolcon vagy Pécsen laknál?
Melyik város szimpatikusabb?
Egyiknél a Bükk a másiknál a Mecsek látható.
Miskolci vagyok de gyakran vagyok pécsi rokonoknál.
Maradnék Miskolcon, mert Péccsel az a bajom, hogy nyáron annyira pusztulat hőség van ami számomra már kellemetlen.
Bennem évek óta ez a kérdés kering és sajnos válasz nélkül....
Pécsett születtem és éltem, Miskolcon jártam egyetemre.
Imádom mind a kettőt. Döntésképtelen vagyok. :D
(Amúgy kedves első válaszoló, hidd el Pécs városában is van bőven elég dögevő koszlidérc, persze kevesebb mint Miskolcon)
Én olyan szempontból vagyok döntésképtelen, hogy mind a kettővel van pro és kontra. Imádok Miskolctapolcáról utazgatni-kirándulni és sűrűn voltam, de önmagában Miskolc belvárosát nem szeretem. Pécsen a Mecsek nagyon tetszett és szebb a város is, de konkrétan nincs semmi. Emellett mind a kettő "világ vége" budapestiként.
A jelenlegi nyáron amúgy az egész országban dögvész volt. Mondom úgy, hogy szeretem a nyarat.
35/F
Nekem a kedvenc városom Pécs, így egyértelműen azt választanám. Bár Miskolcot is szeretem, a rossz híre ellenére. A belváros egésze tényleg nem nagy szám, de a Szinva-terasz és az Erzsébet tér környéke kimondottan szép. Miskolctapolca nagyon kellemes hely, a Diósgyőri vár környéke úgyszintén, Lillafüredről nem is beszélve. Pécs visont teljes egészében szép. Jó, ott is van egy-két rosszabb környék, de a jó környékeket, szép látnivalókat fel sem tudnám itt sorolni, szóval az összhatás mégis pozitív. Kirándulóhely van bőven mindkét város környékén, bár a Bükkben azért több.
Az időjárás szempontjából én pont fordítva vagyok bekötve, mint az 1-es válaszoló. Inkább elviselem a nagyobb nyári meleget a kicsit enyhébb télért cserébe. De egyébként nem Pécsen a legmelegebb a nyár, Szeged és környéke rosszabb ilyen szempontból. Miskolcon viszont az ősz és tél hidegebb az országos átlagnál. Ráadásul télen elég szennyezett a levegő.
Munkalehetőség szempontjából egyik város sem a legjobb, közbiztonság szempontjából azt hiszem Miskolc még mindig rosszabb, bár volt javulás a korábbi helyzethez képest.
"nekem egyedül az építészeti stílus nem tetszik, hogy eklektikus, panelház mellett ott a Dzsámi és hasonlók."
Hol van a dzsámi mellett panelház? Egyébként két dzsámi van Pécsen, de egyik mellett sincs panel, nemhogy mellette, de a közelében sem. Amúgy meg mondj egy magyar megyeszékhelyt vagy nagyobb várost, ahol nincs nagyszámú panel. Nekem Pécsben pont az tetszik, hogy a panelházas részek viszonylag messze vannak a belvárostól, ami nem mondható el mondjuk Székesfehérvárról, Debrecenről, Kecskemétről, hogy csak egy pár kirívóbb példát említsek.
Az viszont igaz, hogy Pécs belvárosa építészetileg eléggé eklektikusnak mondható, de én pont ezt szeretem benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!