Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miskolcon vagy Pécsen laknál?

Miskolcon vagy Pécsen laknál?

Figyelt kérdés

Melyik város szimpatikusabb?

Egyiknél a Bükk a másiknál a Mecsek látható.

szept. 10. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Miskolci vagyok de gyakran vagyok pécsi rokonoknál.

Maradnék Miskolcon, mert Péccsel az a bajom, hogy nyáron annyira pusztulat hőség van ami számomra már kellemetlen.

szept. 10. 12:31
 2/5 Pumber89 ***** válasza:
100%

Bennem évek óta ez a kérdés kering és sajnos válasz nélkül....

Pécsett születtem és éltem, Miskolcon jártam egyetemre.

Imádom mind a kettőt. Döntésképtelen vagyok. :D

(Amúgy kedves első válaszoló, hidd el Pécs városában is van bőven elég dögevő koszlidérc, persze kevesebb mint Miskolcon)

szept. 10. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

Én olyan szempontból vagyok döntésképtelen, hogy mind a kettővel van pro és kontra. Imádok Miskolctapolcáról utazgatni-kirándulni és sűrűn voltam, de önmagában Miskolc belvárosát nem szeretem. Pécsen a Mecsek nagyon tetszett és szebb a város is, de konkrétan nincs semmi. Emellett mind a kettő "világ vége" budapestiként.

A jelenlegi nyáron amúgy az egész országban dögvész volt. Mondom úgy, hogy szeretem a nyarat.

35/F

szept. 10. 13:04
 4/5 Mansour ***** válasza:
77%

Nekem a kedvenc városom Pécs, így egyértelműen azt választanám. Bár Miskolcot is szeretem, a rossz híre ellenére. A belváros egésze tényleg nem nagy szám, de a Szinva-terasz és az Erzsébet tér környéke kimondottan szép. Miskolctapolca nagyon kellemes hely, a Diósgyőri vár környéke úgyszintén, Lillafüredről nem is beszélve. Pécs visont teljes egészében szép. Jó, ott is van egy-két rosszabb környék, de a jó környékeket, szép látnivalókat fel sem tudnám itt sorolni, szóval az összhatás mégis pozitív. Kirándulóhely van bőven mindkét város környékén, bár a Bükkben azért több.

Az időjárás szempontjából én pont fordítva vagyok bekötve, mint az 1-es válaszoló. Inkább elviselem a nagyobb nyári meleget a kicsit enyhébb télért cserébe. De egyébként nem Pécsen a legmelegebb a nyár, Szeged és környéke rosszabb ilyen szempontból. Miskolcon viszont az ősz és tél hidegebb az országos átlagnál. Ráadásul télen elég szennyezett a levegő.

Munkalehetőség szempontjából egyik város sem a legjobb, közbiztonság szempontjából azt hiszem Miskolc még mindig rosszabb, bár volt javulás a korábbi helyzethez képest.

szept. 11. 12:39
 5/5 elistvan ***** válasza:
87%
Pécsen tavaly voltunk nyaralni, nekem egyedül az építészeti stílus nem tetszik, hogy eklektikus, panelház mellett ott a Dzsámi és hasonlók. Nincs benne rendszer. Ha csak a látnivalók miatt lehet, hogy Pécs, de mérlegelni kell más szempontokat is pl. munkalehetőség abból egyik város sem bővelkedik tudtommal. (Már ha nem soron akarsz összeszerelni Miskolcon).
szept. 14. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!