Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy 30 négyzetméteres garzon...

Egy 30 négyzetméteres garzon Nyíregyházán miért kerül 25 millió forintba? Mi folyik ebben az országban?

Figyelt kérdés
Miért vannak olyan ingatlanárak amelyek teljesen elrugaszkodottak a régiós átlagfizetésektől? Hogyan tud így lakáshoz jutni egy 25-30 éves fiatal, aki csak magára számíthat?
2024. júl. 9. 06:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
5%
Azért, kérdező, mert van, aki ennyit fizet érte. Ne légy álszent, te is ennyiért adnád, ha lenne rá vevő.
2024. júl. 9. 17:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
1995-ben 3 millió forint volt egy olyan panel ami most 30 millió. 30000 körül kerestem akkor. Pár évre rá 8-9 millió volt a győri Duna part rezidenciában egy lakás, ma ott 80 minimum , az arány nem változott jelentősen. Akkor is mindenki sokallotta.
2024. júl. 9. 19:32
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 11-est lepontozók. Miért nem keres másik, olcsóbb garzont a kérdező? Ja, hogy mindegyik ennyi? Akkor hülyék a lakáseladók, hogy jó drágán hirdetik, csak hogy ne tudják eladni?

A másik lehetőség, ami a valószínűbb, hogy ez egy demagóg kérdés, szándékosan kiemelt egyetlen drága ajánlatot. Az új építésű négyzetméterárak sincsenek átlagban 1 millió fölött Debrecenben sem, pedig ott aztán elszabadult a pokol. Ettől még nem olcsók a lakások, persze, félmillió/nm alatt kb putrit lehet csak venni, de a csúsztatás elég rossz vitaindító.

Ebből következik a kérdésre adandó valódi válasz. Mert nagy a kereslet és (viszonylag) szűk a kínálat. Az ész nélkül CSOKolók, meg kis részben az új betelepülők is felverik az árakat.

Egyébként ezt a "csak magára számíthat" dolgot nem igazán értettem sosem. Ha összejössz valakivel és bevállalsz pár gyereket (ami az egészséges dolog lenne!), akkor rögtön több lesz a nettód, eleve két fizetés lesz, plusz a csomó támogatás, akkor máris könnyebb elindulni. Félreértés ne essék, a jelenlegi családtámogatási rendszer sok sebből vérzik, meg valóban nagyon sok a levonás az amúgy sem magas bérből, viszont azt sem várhatja el egy szingli, hogy fillérekért hozzávágjanak egy lakást, házat.

Másik megoldás a bevételi oldalon javítani. Piacképes szakmával, nyelvtudással stb. máris nő a munkaerőpiaci érték, és a fizetés is. Ha meg egyedülálló vagy és az is akarsz maradni, akkor akár el is költözhetsz jobban fizető országrészbe.

Tudom, a magadfajták 66 kifogást fel tudnak sorolni, de olyat még nem láttam, hogy valaki kifogásokkal megoldotta volna a problémáját.

2024. júl. 9. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!