Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csendháborítás decibel?

Csendháborítás decibel?

Figyelt kérdés

Gyors leszek

a nappali 40-50 decibel a zaj forrásától értendő, vagy ahol zavarja az adott illetőt?

Köszönöm előre is.

jún. 2. 00:43
 1/3 anonim ***** válasza:
28%

Figyi…

Google-be beírtam ugyan azokat a szavakat amit te és csodák csodájára 3 másodpercbe telt megtalálnom…

[link]

jún. 2. 08:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de én nem igazán találok a mérés helyszínéről szóló részt.
jún. 2. 10:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Tényleg sehol nincs leírva normálisan.

De biztos, hogy ott kell mérni, ahol zavar(hat) valakit, hiszen:

"- 40 decibel (dB): Ez a szint továbbra is halk kategóriába tartozik. Egy hűtőszekrény halk működése vagy a levegőáramlás szokásos zajszintje például 40 decibel körül lehet.

- 45 decibel (dB): Ez már kissé hangosabb, de még mindig viszonylag alacsony zajszint. Hasonló hangosságot eredményezhet egy halk számítógépventilátor vagy egy csendes szoba közepes mértékű beszélgetése.

- 50 decibel (dB): Ez egy közepes zajszint, amelyet például egy átlagos halk beszéd eredményez. Ha többen beszélgetnek egymással, vagy ha egy kisebb csoport ember élénk társalgást folytat, akkor körülbelül 50 decibel lehet a hangerejük."

Ha a zaj forrásánál mérnék, akkor mindenki csak suttoghatna a saját lakásában. :D

Ezzel csak az a probléma, hogy honnan tudjam, hogy az én 85 dB-es zeném milyen hangos a szomszédban??

aug. 3. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!