Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Melyik a fontosabb szerintetek...

Melyik a fontosabb szerintetek a környék illetve van lokalizáció vagy a ház?

Figyelt kérdés
Például egy rosszabb környéken például Pesterzsébeten vagy Kispesten egy nagyon szuper ház vagy egy jobb környéken mint pl. 2. kerület, 12. kerület egy rosszabb egyszerűbb lakás...
máj. 19. 21:16
A kérdező szavazást indított:
Egy jobb kerületbe egy egyszerű átlagos lakás
Egy rosszabb kerületbe egy szuper szép ház
18 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
A házon később tudsz változtatni ezt azt, a környék viszont lehet, hogy évtizedekig nem változik semmi.
máj. 19. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Naná, hogy a környék számít.
máj. 19. 21:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én leszek az "ellenzék". Szerintem rehabilitáció előtt álló környéken kifejezetten megéri ingatlant venni. Persze van benne némi kockázat, de azért vannak tök jó példák, hogy mennyit emelkedtek a lakások árai pl. a Corvin-negyed környékén. A fejlesztési terveket nyilván alaposan meg kell nézni, mert ha szó sincs arról, hogy kezdeni akarnának valamit az adott területtel, akkor pusztán az alacsony ár miatt én se vennék lakást például a salgótarjáni Zöldfa utcában. (Aki nem tudja, miről beszélek, nézzen egy google utcaképet. Érdemes.)
máj. 19. 22:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezen gondolkodtam. Lakást keresek, de ahol szeretnék, csak közepes állapotúak vannak, a felújítás nehézségeivel, költségeivel meg félek szembesülni. Ideális nyilván egy ízlésemnek megfelelően felújított lakás lenne a kívánt helyen, de ez még akkor is nehéz, ha nem állítom be a költséghatárt (színes burkolatok jönnek be).
máj. 19. 22:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyban függ, h a “rosszabb” környék mennyire jelent rosszat. Egy full luxusvilla egy gettó közepén nem egy túl jó opció, de ha csak arról van szó, h kicsit unalmasabb a környék, gyengébb a tömegközlekedés, vagy ilyesmi, de amúgy rendben van, akkor már véleményes.
máj. 19. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon gettós a hely, akkor nem érdekel, milyen a ház, de valami középút lenne a legjobb, a 12. kerületben sem laknék egy olyan polgári lakásban, ami legutoljára 1970-ben lett újítva. (Tegyük fel, hogy semmi pénzem nekem felújítani mert eleve 95 millió volt a lakás és bámulhatnám a szocreál konyhát és fürödhetnék az olívazöld kádban ki tudja meddig.)

Ellenben mióta Kőbányára járok dolgozni, azt néztem, hogy nem is annyira gázos a környék, egyáltalán nincs annyi rosszarcú, mint hittem, ott még akár vennék is lakást valami újépítésűben, de persze ott is körbenéznék előtte, kik a szomszédok meg ilyesmi, de amerre én járok, többnyire időseket, átlag fiatalokat vagy kisgyerekeseket látok, alig van C típus meg gengszter arcok.

(Bár már van lakásom egy jobb környéken, itt elég magasak a négyzetméterárak, szóval szoktam nézegetni, hol lehetne ugyanilyen áron egy nagyobbat találni.)

máj. 20. 00:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Igazából amíg nem egy nagyon gettós környékről beszélünk, addig kb. tökmindegy. 10 év alatt a külső kerületekben is ugyanúgy megtriplázódtak a lakásárak, mint a belső kerületekben.
máj. 21. 06:42
 8/11 anonim ***** válasza:

A környék simán megkeserítheti a mindennapjaidat, elég, hogyha hangosak a szomszédok, kocsma van az utca végén,elhagyatott házak, ahová beköltöznek a cigók vagy hajléktalanok és sorolhatnám - éltem egy időben ilyen helyen, nem mondom, hogy örömmel közlekedtem sötétedés után.

Akkor inkább legyen egy szrabb állapotú házam de biztonságos környéken, ahol nem kell attól félni, hogy megvernek, megerőszakolnak, kirabolnak...

máj. 21. 15:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Nagyon rossz környékre nem mennék lakni. Viszont egy pesti külkerületben lehet venni nagyobb ingatlant is. Túl jó környéken pl. csak egy garzont lehet venni abból a pénzből, amiből Pest külső részein kijön egy kisebb családi ház vagy egy nagy lakás. Ha valakinek sok ingósága van, nem szeret túl kicsi lakásban élni, akkor célszerűbb az olcsóbb környéken nagyobbat venni. Ha nem szimpatikus a lakókörnyezet, nem kell haverkodni velük, be is lehet sokat járni a városba ilyen-olyan programokra. Én így vagyok, nem bratyizok az elég primitív szomszédokkal, de jó, hogy zöldebb környéken lakom.
máj. 22. 22:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Kispesten és Soroksáron is van nagyon jó hangulatú barátságos családiház övezet, ahol nyugalomban leélhetnéd az életedet. De egy első emeleti kis lakásod lenne a Széll Kálmán téri 0-24-es dohánybolt felett... Tudom, hogy két (egyébként valós) szélsőséget írtam, de talán még többet számít a kerületen belüli elhelyezkedés.
jún. 5. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!