Bunkóság jól érezni magam az udvaron, napozgatni, amikor a szomszédék gyászolnak?
Meghalt a szomszédunkban az apa pár hete. Én viszont szeretném kihasználni a jó időt, napozgatni, fürdőruhában.
Ez illetlenség? Ha a kertük hátuljába mennek, átlátnak.
Illik figyelembe venni mások gyászát, azt jól gondolod.
A napozás viszont nem illetlenség ilyenkor sem, főleg, ha csak a kert végéből látnának át.
Nem az.
Nekem elhunyt az édesapám 16 éves koromban (pont a legérzelgősebb korszak, amikor megbolydul a hormonrendszer) és sosem vártam el, hogy az egész világ sötétbe boruljon értem.
Ha nagyon a szíveden viseled a lelkivilágukat, akkor fejezd ki őszinte részvéted, és esetleg kérdezd meg, hogy tudsz-e segíteni valamit.
De nyugodtan éld az életedet.
A napozás akkor, ha a szomszédban gyászolnak nem illetlenség.
Illetlenség lenne pl. az, ha hangosan szólna a rádiód, tévéd. A fűkaszáló búgása sem illetlenség, hiszen ezzel nem az örömöd fejezed ki. Napozz nyugodtan.
Gondolj arra, hogy minden nap történnek tragédiák emberekkel, míg mások a legboldogabb napjaikat élik át. Valószínűleg, amikor a szomszédaid boldogak voltak, akkor éppen mások éltek át tragédiát. Ha mindig azt néznénk, hogy másoknak rossz és ebből annak kéne következnie, hogy nekünk is rossznak kell lenni, mert így fejezzük ki együttérzésünket, akkor az egész világ folyamatosan gyászolna és búslakodna.
Ez olyan, mint amikor valaki szakít a párjával és utána zavarja őt, ha párokat lát az utcán. Az élet ilyen, folyamatosan zajlik körülöttünk és lehet, hogy jobb is így, mintha mindenki búskomoran élné az életét. Ha a környezetük boldog, akkor egy kicsit nekik is könnyebb lesz egy idő után, mert nem a fásultságot látják, hanem hogy az élet zajlik tovább, mindig.
Napozz fekete bikiniben..
Persze csak viccelek, napozz nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!