Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidéken csak azt tartják...

Vidéken csak azt tartják ügyes embernek, aki nem költözik el és családot alapít?

Figyelt kérdés
Én ezt tapasztalom, magam is kisvárosból származom, de tanulmányaim befejezése után a fővárosban maradtam. Az osztálytársaim közül sokan hazaköltöztek, megházasodtak és már gyerekük van. Ha hazalátogatok mindig ez a két kérdés van szinte bárkitől, rokonoktól, barátoktól, hogy "de mikor költözöl haza" vagy "mikor lesz családod". Mondjuk családom az még bőven lehet, 30 éves vagyok, hazaköltözni viszont nem szeretnék, kinőttem azokat a kereteket, amiket egy kisváros tud adni. De az érveik nem is racionálisak, hanem hogy itt vannak a gyökerek, ez a szülőföld, stb.

máj. 5. 10:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem igazán tapasztalom ezt. Én is egy 7000 fős kisvárosból származik és a legtöbb ember szerintem tökre megértő azokkal szemben, akik elköltöznek. Főleg, ha Budapestre vagy külföldre teszik ezt. Pedig nem is rossz környék, a munkahelyi viszonyoktól eltekintve (amiket szimplán nem ismerek), teljesen élhető.

A családalapítás miatt már hamarabb nyúzzák az embereket, de személy szerint azt se tapasztalom. Pedig először Budapestre, aztán külföldre költöztem. Mondjuk én tipikusan olyan alkat vagyok, akiről mindenki azt gondolja, hogy hozzám ez jobban illik, mint otthonmaradni. Mindig is fekete bárány voltam. :D

máj. 5. 16:15
 12/13 anonim ***** válasza:
#10: Hm, akkor én másik vidéken járok...
máj. 5. 18:45
 13/13 anonim ***** válasza:
44%
Amúgy kit érdekel, hogy vidéki ebagy egyszerű gondolkozású emberek mit gondolnak? Nekik tényleg ennyi volt az élet, hogy legyen gyerekük, mert semmi mást nem tudnak felmutatni. Na nem mintha ez olyan nagy dolog lenne, mert az egysejtűek is tudnak szaporodni. Majd arra legyenek büszkék, ha a gyerekük viszi valamire. De az ilyeneknek általában a gyerekük sem ér el semmi mást, szóval ők is csak a szaporodásra tudnak majd büszkék lenni.
máj. 7. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!