Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Debrecen legjobb környékein...

Debrecen legjobb környékein miért laknak románok?

Figyelt kérdés
Debrecen belvárosában és a Nagyerdőn is több házból hallatszik ki, hogy románok beszélgetnek. Nem nehéz észrevenni, mert olyan hangosan telefonálnak, "társalognak" egymással, hogy az egész utca hallhatja. Bevették a románok Debrecent?

2024. febr. 29. 22:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Debrecent inkább Nagyváraddal kellene összehasonlítani, Kolozsvár nagyobb város és messzeb is van Debrecentől. Az meg elég hihetetlen, hogy valaki Debrecenből járjon be Kolozsvárra dolgozni, mint ahogy az is, hogy az erdélyi kisevv településeken drágább lenne az ingatlan mint Debrecenben, tehát ha valaki olcsóbb ingatlanból akar ingázni a romániai nagyvárosokba akkor nem tűnik ésszerűnek, hogy egy másik nagyvárosban vegyen jóval drágábban ingatlant, hogy aztán onnan ingázzon órákon át. Légyszíves ne írjatok már b@romságokat.
2024. febr. 29. 23:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

A románok egy része meg tudja fizetni a debreceni árakat.

7-es: ilyen áron régi panelekben kapsz lakást, az Újkertben pl. biztos nem.

2024. febr. 29. 23:40
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak Debrecenben áll így a helyzet. A határ közeli falvakban is az utóbbi években halomra vásárolják fel az ingatlanokat.
2024. febr. 29. 23:47
 14/23 A kérdező kommentje:
13# akkor lassan tényleg elfoglalnak minket a románok.
2024. febr. 29. 23:49
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon hangosan beszélnek, én is észrevettem. Heves vérmérsékletű népség. Nem is fogják vissza magukat.. főleg mikor veszekednek. Szomszédom román, már többször kijöttek a zsaruk, annyira hangos bulikat csap, de amúgy elég kedvesen köszön. Tud pár szót magyarul
2024. márc. 1. 00:15
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Mert Románia csak a balos sajtóban egy fejlett álomország.
2024. márc. 1. 01:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Személyes tapasztalat: Én itt születtem Erdélyben, itt végeztem az sulit az egyetemet, és a munkám is itt van. Velem kedvesen viselkedtek mindig, ez persze személy és környezet függő . Az élet nehezebb abból a szempontból, hogy többet kell tanulni ( alapelvárás folyékonyan beszélni két nyelven ) de máskülönben az itteniek nyitottak, inkább érdeklődést mutatnak mint ellenszenvet.
2024. márc. 1. 09:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Első nap az egyetemen, mikor megtudták h magyar vagyok, azt kérték tanítsak nekik magyar szavakat, mondatokat, elhívtak vacsizni, hétvégi programokra és csomó szulinapra ( nagyon szeretnek ünnepelni, rengeteg ünnepet tartanak egy évben, a vallásuk miatt is) Tudom h régen a kommunizmus idején az élet rossz volt, de a fiatal generáció már másképp áll a dologhoz.
2024. márc. 1. 09:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
16. Nem tudom mit mutat a magyar sajtó, vagy miért akarná “ álomországként” beállítani. A valóság az h egy szokványos hely. Az emberek békében élnek együtt, senki nem néz csúnyán ha magyarul vagy ukránul beszélsz, mindenki foglalkozik a saját dolgával.
2024. márc. 1. 09:43
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Románia egyenes vonalban emelkedik ki abból a mély mocsárból, amelybe az elmeroggyant diktátorul taszította őket!

Jó az irány, szépen gyarapodnak.

Sok minden sokkal olcsóbb Romániában! Igaz, ott normális, 19%-os az ÁFA mértéke...

Nem sokára euróval fognak fizetni, már most is sok mindennek euróban adják meg az árát!

Sajnos a mi diktátorunk még nem tűnt el a süllyesztőben, ez meg is látszik az országon.

2024. márc. 1. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!