Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem volt szokás a 45+...

Miért nem volt szokás a 45+ generációnál 100kmrrel messzebbre menni a szülõháztól?

Figyelt kérdés
Még az egyetemet végzetteknél is, kb. mindenki hazaköltözött.
2024. febr. 22. 10:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
17%

"Miért nem volt szokás a 45+ generációnál 100kmrrel messzebbre menni a szülõháztól?"

Ez a generáció nagyrészt még az előző rendszerben szocializálódott, arra bazírozva, hogy nemigen lesz lehetősége utazgatni, tanulni, tapasztalni, bulizni, stb. - viszont legkésőbb 25 évesen már gyereke lesz, egész életében ugyanaz az 1-2 stabil munkahelye, és összességében nagy hatással lesz az életminőségére, hogy hol kit ismer. Ennek fényében mi értelme lenne messzire kerülni a szülőföldtől?

2024. febr. 22. 12:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell általánosítani. Anyám és apám 1965-ben házasodott, és a szülői háztól (mindkettőtől) 150 km-re költöztek (munka, szolgálati lakás, majd ott vettek családi házat).

Én 58 vagyok, és 100 km-re lakom a szüleimtől. A tesóm pedig 2500 km-re (ő 53 éves).

Nem mindenki anyja majma a mi korosztályunkban sem.

2024. febr. 22. 13:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki nem megyeszékhely város. Nem túl jók a munkalehetőségek. A legközelebbi megyeszékhely se akkora nagy dobás. Szóval elég messzire kell költözni a fiataloknak és a még munkaképes, esetleg már nem annyira fiatal, de többre vágyó dolgozóknak is, ha több munkalehetőség közül akarnak válogatni jobb fizetésért. Ezért sokan Budapestre vagy külföldre költöznek, ami több is, mint 100 km. Ez van ma. Régebben nem volt ennyire rossz a helyzet, több lehetőség volt a városban, azóta bezárt több gyár is, nem igazán tér magához a város. Meg az is lehet, hogy az igények mások voltak, nem kereste mindenki ennyire a lehetőségeket.
2024. febr. 22. 13:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a családba így volt,de pl anyáék szerettek volna elköltözni gyerekkoromba messzire,de végül nem tették. De érdekes amúgy,mert családfát kutattam mindkét részről és régen egy kivétellel mindkét családrész ugyanott élt,dolgozott és halt meg,1820-ig így volt. Kivéve az egyik oldalról egy,ő költözött nagyobb városba. Úgyhogy régen is voltak meg most is,akik messzebbre költöztek.
2024. febr. 23. 07:13
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz, amit állítasz - de tudod milyen jó dolog ilyen helyen élni?

Egy álom, tényleg, főleg egyetemistaként, amikor 4-kor kell kelned, hogy fél hétre beérj - igaz, csak 8:30-kor kezdődik az óra, de 7-kor van a következő busz, amivel 100% elkésel.

Haza dettó, egyetem melletti munkát felejtsd el, mert vagy nem érsz be dolgozni, vagy nem jutsz haza este.

Amint tudtam elhúztam onnan, előbb csak Bp-re, azóta külföld.

2024. febr. 23. 15:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!