Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Megéri Budapestre költözni az...

Megéri Budapestre költözni az emberek miatt?

Figyelt kérdés

Vidéken lakom, a legközelebbi 100.000 fő feletti város 50 percnyire van. Az emberi kapcsolataim elhaltak (volt iskolatársaimmal megromlott a kapcsolat, az értelmesebbek elköltöztek innen), szóval szüleimen, rokonokon kívül már senkim nincs itt. Tanult, diplomás fiatalabb nőkkel egyáltalán nem találkozom, sem a boltban, sem társkeresőn, akiket ismerek, azok mind foglaltak. Diszkó, szórakozási lehetőség nincs, csak a kocsmabuli.

Igazából engem nem zavar a vidéki élet, szeretem a nyugalmat, a természetet, nagyvárosba meg bármikor el tudok menni, ha akarok. Ugyanakkor úgy érzem, hogy értelmes ember itt egyre kevesebb, főleg a tanult réteg nincs itt, mert kevés a diplomás munka, pedig vannak néhány 10.000 fős kisvárosok a környéken. A legnagyobb visszatartóerő a költözéstől az, hogy nekem itt remek munkahelyem van, amit szeretek, jó a fizetés, rendes a főnök, biztos munkahely stb, ez az anyagi biztonság pedig erős nyugalmat adott. Ugyanakkor sosem voltam túl társasagi, sok baráttal, tehát lehet, hogy egy nagyvárosban sem tudnék mit kezdeni.

Ti mit gondoltok?

2024. febr. 3. 16:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Én is hasonló cipőben járok. Én azt mondom megéri, legfeljebb később visszaköltözöl. Én más ok miatt nem tudok elköltözni. De teljesen ugyanezt tapasztalom én is.
2024. febr. 3. 16:39
 2/14 anonim ***** válasza:
35%
Maradj ott ahol vagy, elég rézbőrű van már így is.
2024. febr. 3. 16:42
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Budapesten elek több mint 10 éve és egyre rosszabb , emberség is egyre jobban kihalóban van!
2024. febr. 3. 16:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A leírtak alapján úgy érzem tulajdonképpen szeretsz ott élni. Egy negatív tényező miatt én nem költöznék. Én is vidéken lakom de engem az általad vázolt probléma nem zavar pedig részben érint.
2024. febr. 3. 16:56
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Egy nagyvárosban még jobban el tudsz veszni az embertömegben. Ha mondjuk Bp-re költöznél és találnál munkát, nem biztos, hogy a munkatársaid között találnál olyan értelmes, diplomás lányt, aki még szabad és pont téged akar. Máshol meg hol ismerkednél egyedül?

Ha Bp-re mennél, akkor egyedül nekivágnál az éjszakának, hogy egy diszkóban értelmes lányt találj? Vagy munkatársakkal mennél? De ha pl mind családos, otthonülő lesz, és nem mennek veled? Szóval nincs rá garancia, hogy Bp-en előbb találsz.

Társkeresőn igenis lehet szerencséd.

2024. febr. 3. 17:03
 6/14 anonim ***** válasza:
50%
Jobb helyről elmenni rosszabbra . Zaj trogerek forgalom szmog dragaság , fhos alberlet 200 ezer ...
2024. febr. 3. 17:07
 7/14 anonim ***** válasza:
43%
Pesten főleg parasztok vannak. Több vidéki barátom is teljesen meghülyült rövid idő alatt miután Pestre költöztek. Én az agglomerációban élek, de sajnos ide is hat még. Úgyhogy én inkább neten, távolabbi emberekkel barátkozok és elutazok hozzájuk a világ végére is. Sokkal jobb így.
2024. febr. 3. 17:37
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Nehogy elköltözz!

A fővárosban teljesen magányos lennél.

Itt még a szomszédok sem ismerik egymást, nem köszönnek.

Mindenki fut a saját ügyeit intézni, nincs idő senkire.

2024. febr. 3. 17:38
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha boldog vagy ott, ne költözz.
2024. febr. 3. 18:38
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ezeket tudom még hozzáfűzni:

Pasis területen dolgozom, nem sok nővel találkoznék Budapesten sem a munkahelyemen.

Néha jól érzem magam sok ember között, de a hétköznapokban jobb szeretem ha csak néhány ember van a közelemben.

A környéken már minden olyan programot megjártam, ami érdekelt. Nők alig, akik voltak, azokon sem láttam az érdeklődést felém.

Társkeresőn csak néhány matchem van, de amint talira kerül a sor, mind felszívódik. Amúgy én teljesen elégedett vagyok magammal külsőleg, egzisztenciálisan, van önbizalmam, régebben gazdagabb volt a magánéletem.

Munkát nyilván találnék a fővárosban, de kicsi lenne rá az esély, hogy ütné a mostanit. Most tulajdonképpen a szüleim meg a néhány közeli rokonom tartják bennem a lelket, különben 1 távoli barát híján teljesen egyedül lennék. De nem mehet ez így örökké, nem akarok teljesen egyedül maradni 20 év múlva. Ugyanakkor én sem látom, hogy a fővárosban pontosan miért lenne könnyebb, egyedül azt, hogy nagyobb a merítés. Köszi, hogy elolvastad.

2024. febr. 3. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!