Mennyibe kerül egy budai luxus ingatlan fenntartása?
“ honnantól számít luxusnak egy ilyen helyen lévő ingatlan?”
Lol . Budától Pestig . Onnan , hogy kiírtam, hogy Budai luxus ingatlan .
Azt viszont sajna nem, hogy általánosságban a mai korszerű technológiákat tekintve mondjuk egy 5 szobás, 2 fürdős villa fenntartása .
Hőszivattyús, napelemes, fúrt kút stb
Telekköltség alatt nem tudom mit értesz.
Rezsi: nyilván nem ugyanannyi kifűteni egy 3 emeletes 10-12 szobás villát mint egy 3 szobás lakást. Villany, víz használat is valószínűleg több, még ha ugyanúgy csak 2-3-4 ember lakja, akkor is valószínűleg vannak állandó költségek (programozott locoslás, medence, szauna, extra világítások stb.), amik egy átlag lakásban-házban nincsenek.
Biztosítás: igen, sokkal drágább lesz, mint a 3 szobás lakásé. Biztonsági rendszer biztos sokkal drágább.
Bizonyos telekméret felett kertész, kertépítész kb. kötelező elem, nagyobb eséllyel lesznek állandó alkalmazottak.
Javítások: egyrészt feltehetően ezeket a technikákat (mondjuk egy ekkora villa hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerét vagy egy medencés-szaunás-masszázskádas-4 fürdőszobás villa vízrendszerét) úgy szerelik be, hogy van egy cég, azzal egy szerződés, aminek van fix havi/éves díja, ők jönnek évente/negyedévente karbantartani, takarítani stb. a rendszert. Másrészt ha ki kell cserélni egy 5000 forintos alkatrészt abban nem az alkatrész lesz a drága, hanem mondjuk ennek a cégnek a kiszállási, szerelési költsége (de oda egy egyenruhás, tiszta, udvarias, hozzáértő szaki fog kimenni, nem a szomszéd Jóska bácsi csinálja meg 'okosba anyagár + zsebbe 5000-ért).
Hogy mennyi vagy hányszor annyi (ha ez a kérdésed) az konkrétan az adott épülettől és telektől függ.
Biztos kihagytam valamit, nem ilyen villában lakom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!