Gáz ha irtam a tulajnak boldog ujevet de nem irt semmit ra? :/
Szoval albiba vagyok egyetem miatt es irt hogy kuldjem az ora allasokat es elore meg is koszonte.
Irtam neki hogy jo napot es boldog uj evet. Kuldtem a kepeket is de semmit nem irt ra… most tok hulyen erzem magam. Nem kellett volna?xd
Uzlwti kapcsolatban ne kivangass semmit,nem szokas.
Oraalladokat kuld ennxi.
Nem mindenki vevő a small talk-os, meg a konvenciós hagyományokra, így én a továbbiakban senkinek sem írnék ilyet, csak azt, amit kért: óraállások és csá.
Szerintem a félreértések elkerülése végett ilyen rideg. Ammi jogos önvédelem részéről.
Ebből tanultál.
Ezek után ne küldj neki semmit.
Én is kerülöm a tulajjal az ilyen fajta dolgokat.
Volt, hogy mindenképpen hívnom kellett a lakással kapcsolatos dolog miatt, de nem vette fel a telefont, de vissza sem hìvott.
Amikor személyesen találkoztunk, rá sem kérdezett, hogy miért hívtam,Èn rákèrdeztem hogy nem látta, hogy hívtam?. Azt válaszolta, hogy de.
Hát én is úgy, állok hozzá, ahogy ő én hozzám.
Volt, hogy ő hívott, én sem vettem fel a telefont.
Természetesen ő ezt szóvá tette, hogy miért nem lehet engem elérni?
A tulajok márcsak ilyen bunkòk.
Ne foglalkozz vele, és be is adj semmilyen tiszteletet neki.
Bőven elèg az, hogy kifizeted neki feketén a drága albérleti összeget.
Én is kedves vagyok, még szép. Udvarias, de nem small talkolok senkivel, meg nem jópofizok.
Semmi közünk egymáshoz a kötelezőn kívül.
A “small-talk” jelentése: csevegés.
Tessék magyarul fogalmazni, ha magyar vagy!
Miért lenne gáz? Ez egy alap gesztus, senkinek nem kerül semmibe, ha pedig nem viszonozta, az az ő dolga, de te ettől függetlenül maradj olyan, amilyen vagy.
Két hasonló példa:
- pár napja egy olyan emberre írtam rá, akit csak 2 hónapja ismerek, és akivel úgy alakult, hogy korábban én rendeztem egy nagyobb összegű tartozását. De neki is előbb boldog új évet kívántam, majd csak ezután kérdeztem rá, hogy ekkor és ekkor el tudunk-e számolni. Hasonlóképpen előbb köszöntött, majd reagált, hogy mikor hozza a pénzt (meg is történt).
- Szintén főbérlőnek írt emailemben előbb boldog új évet kívántam, majd jó pár tételt felsoroltam, ami javításra szorul a lakásban, az ő költségére. Azonnal hívott telefonon, és az első dolga az volt, hogy megköszönje, majd viszont kívánja a jókívánságot, utána rátértünk a problémákra és a matekra.
Szóval attól, mert valakivel üzleti kapcsolatban vagy, még nem zárja ki, hogy kifejezd a jókívánságaidat, főleg, ha ilyen az alaptermészeted. Én egyáltalán nem vagyok egy nagy smúzoló, de dec.31-én a pénztárosnak is boldog új évet kívántam, akinél fizettem a borért, pedig hozzá aztán tényleg semmi közöm.
Vagyis, nem gáz, viszont lényeges, hogy ha a másik fél erre nem vevő, akkor a továbbiakban nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!