Az alábbi országok közül hova költöznétek?
Olaszország, nem is kérdés.
Napsütés, jó kedélyű, vidám, közvetlen emberek.
Nekem ennyi elég is.
Rám Anglia, Franciaország, Olaszország volt olyan hatással, hogy bármikor visszamennék, és ha erre kényszerülnék, ezek közül az országok közül választanék új lakóhelyet. Németország lenne az utolsó, amit választanék, a többiben pedig még nem jártam.
Angliában a nyelv ugye adott, ezen kívül ha keményen dolgozol, keményen megfizetnek. Tetszik a stílusuk, hozzáállásuk is, számomra is fontos az udvariasság, a bratyizás viszont nem hiányzik idegenekkel, itthon sem. Tetszik az is ahogyan állnak a munkához, nincs minden túl szabályozva, valahogy mégis minden nagyon olajozottan működik. Néhol kimondottan kupisnak tűnik az ország. Ezzel is tudok azonosulni, nem vagyok precíz én se. Lakóhelyként viszont csakis "a vidék", valamilyen kisvárosias, falusias hely.
Franciaország még közelebb áll a szívemhez, amióta az eszemet tudom a francia akciófilmeket, autókat stb. sokkal menőbbnek találom mint az amerikaiakat. Már nagyon bánom, hogy nem az ő nyelvüket választottam. Amikor kint jártam, akkor is azt éreztem, hogy a nyelvet leszámítva alig választ el valami a helytől. Biztosan nem egyszerű, ahogyan Magyarország sem az, viszont nagyon élhetőnek tűnik, ahogyan kommunikálnak egymással, ahogyan esznek, ahogy a városaikat belakják... és ne feledjük hogy egy hatalmas ország, tengerentúli területekkel, a legváltozatosabb tájakkal.
Olaszország pedig számomra egyértelműen olyan mint Magyarország jobb, szerencsésebb kiadásban. Nem véletlen a középkor óta létező nagy haverság sem. Épp olyan helyén töltöttem sok időt ahol disznóhús-alapú a konyha és kb. a fűszerezés is a magyarral megegyező. Olaszul néhány hét alatt megtanultam ugy, hogy tudtam kommunikálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!