Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért lakik annyi öregember...

Miért lakik annyi öregember Óbudán?

Figyelt kérdés
A legtöbbet banyatankos néniket és öreg bácsikat látok, mintha nyugdíjas kerület lenne. Miért?
2023. dec. 14. 11:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
Obuda? Pl a tobbiek beszallnak a parkoloban az autoba, es nem latod, mit csinalnak. Nem a kisboltokba fognak menni es nem setalnak el elotte.
2023. dec. 14. 14:21
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 10 éve lakom itt, szerintem teljesen átlagos arányban vannak itt az idősek (is), én nem tapasztalom ezt.
2023. dec. 14. 15:01
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
#9 huszonévesként mondom, hogy ne legyél már ekkora gyökér, azok a nyugdíjasok ledolgoztak 40 évet azért az ingyenes utazásért, annyira azért ne sajnáld tőlük, és majd mikor neked fog fájni minden porcikád, a derekad, térded, mindened, és az életerős kis fiatalban annyi nem lesz, hogy átadja neked a helyed - na majd akkor pampogj. Empátia nem sok szorult beléd.
2023. dec. 14. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

13

Ledolgoztak. Vagy nem. Csak Magyarországon fáj Európában minden porcikája egy 65 évesnek, de még hálát is adhat, hogy megérte ilyen egészségügy és munka törvénykönyv mellett! Nem minden fiatal életerős. Barátom kiskorú fiát éppen kemózzák, 7 éves fiamat ma viszem kanülcserére, stb. Rengeteg a sérült gyermek, csak el vannak dugva a társadalom elől. Ez is komoly átcseszés a Babaváró-CSOK magyar világban. Tudok olyanról, akik bevállalták a gyermekeket és most értek abba a korba, hogy mindháromról beigazolódott, hogy autista... Szóval objektíve nagyon is egyetértek veled - a magyar valóság viszont messze nem ideális. Mellékesen és nagyon csendben jegyzem meg, hogy a legtöbb nyugdíjas abszolut nincsen tekintettel a fiatalabbakra.

2023. dec. 15. 08:30
 15/19 A kérdező kommentje:
#13 a nyugdíjasok egymásra sincsenek tekintettel, nemhogy a fiatalabbakra :D pár napja a Sparban ugrottak egymásnak, mert az egyik lassan pakolta el a cuccait a többi meg elkezdett kiabálni hogy menjen már :D mi pedig, akik amúgy valóban sietnénk, csendben néztük végig a nyanyák őrjöngését. De a buszon is ugyanez van, tülekednek, udvariatlanok, irritálóak. És tökre nem érdekel hány évet dolgozott.
2023. dec. 15. 08:51
 16/19 anonim ***** válasza:
37%
Milyen 40 évet dolgoztak le??!! Milyet??!!! A nők többsége 50 évesen már nyugdíjban volt!!!
2023. dec. 15. 09:15
 17/19 anonim ***** válasza:
35%

#14 csak azok az emberek állítják, hogy külföldön minden jobb, akik soha nem éltek külföldön. Én nemrég jöttem vissza Németből és elárulom neked, hogy az ott született 80 éves rokonom felesége és a 2/3 baráti köre! rákban halt meg vagy épp azzal küzd. Már 50-60 évesen! Abnormálisan sok ott a daganatos beteg. Az ott dolgozó ápoló ismerősöm szerint sokkal nagyobb arányban és hamarabb is demensek ott az öregek, mint nálunk. Szóval nehogy azt hidd, hogy külföldön mindenki makkegészségben leél 120 évet és akkor is csak azért halnak meg, mert már ahhoz van kedvük🤣Túlidealizálod a nyugatot, nehogy azt hidd, hogy ott annyival különb az élet. Én ezt már tapasztalatból mondom. És de, a nyugati öregeknek is fáj mindenük, csak gondolom még eggyel sem találkoztál.

#15 igen, de egy kicsit tájékozottabb ember azzal is tisztában van, hogy öregkorra az agy szociális érzékenységéért felelős része fokozatosan elhal. Ezért van annyi mogorva meg olyan öreg, akinek pl. be nem áll a szája, mert nem érzik már a határokat. Ettől még szerintem nem halsz bele, ha arra a pár megállóra inkább egy öreget engedsz leülni. De lemerem fogadni, hogy pasi vagy. Nektek nem megy a szociális érzékenység. Metrón, buszon, mindenhol mindig 90%-ban ti ültök, nők öregek gyerekek meg állnak xD És eszetekbe nem jut az udvariasság. Anyaként szégyellem, ha ilyen fiam lenne.

2023. dec. 15. 09:27
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 csaj vagyok amúgy, de nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy 10000 forintért veszem a BKV bérletet, és ha ülni akarok, akkor ülni is fogok, mert jogom van hozzá. Az se érdekel, ha a szoci érában 40 évig kávét főző Marika néni éppen nagyon rondán néz rám, mert elrontottam a banyatankos buszozását a délutáni csúcsforgalomban. Hiszen mikor máskor kell boltba, postára, gyógyszertárba és bankba menni az oregeknek, ha nem csúcsidőben?
2023. dec. 15. 09:35
 19/19 anonim ***** válasza:

17

Vannak külföldi barátaim és ismerem az eü statisztikákat. Ettől még lehet, hogy neked is igazad van.

2023. dec. 17. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!