Mit tennél ha autista gyerek lakna a szomszédodban, és folyamatosan hangoskodna?
Nem saját tapasztalat, hanem egy cikket olvastam Facebook-on, ami egy Újpesti anyukáról szólt, ahol azt mesélte, hogy a szomszédjai folyamatosan hívogatják az albérlet tulajdonosát, hogy rakja ki őket, mert nem lehet mellettük normálisan meg lenni.
Nekem nincsen tapasztalatom abban, hogy milyen egy autista szomszédjának lenni, valamilyen szinten megértem a szomszédokat, mert bőven jutott ki nekem is ordibáló szomszédokból, annyi különbséggel, hogy ők elvileg egészséges emberek voltak.
Minden esetre én sajnálom a szülőket, talán az államnak kéne külön lakóparkokat építtetni a hasonló betegséggel küzdőknek, és kedvezményesen bérleti lehetőséget biztosítani nekik, de minden esetre ha nekem lennének ilyen szomszédaim, akkor biztos nem az lenne az első, hogy egyből ki akarnám őket rakatni az albérletből, előbb megpróbálnék a lakóközösséggel összefogva találni egy olyan megoldást, ami működhet mindegyik félnek.
Ti mit tennétek?
Feljelentettük őket, mert azért rhadtul nem állapot, hogy még éjjel is ordibál a gyerek néha órákon át.
Nem érdekel, hogy autista, én meg aludni akarok napi 10 óra munka után, nem órákon keresztül bámulni a plafont éjjel, mert a másik képtelen lenyugtatni az ugráló visítozó gyerekét.
Aztán elegünk lett belőle, és hivatalos úton kirakattuk a társasházból, azóta csend van hálisten.
"Utolsó,miben kötekednek? Mert mondjuk aki autista gyereket nevel,"
Pl. Szerda délután átjönnek a szüleim és kopognak a plafonon mert szerintük hangosan beszélgetünk. Ráadásul nem is a gyereküket zavarja hanem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!