Budapesten miért látni olyan sok ázsiai embert drága autókban?
A feleségem kínai, és így van ismeretségem itt élő kínai családokkal.
Fogalmazzunk úgy, hogy kifejezetten adnak az autójukra, sokkal jobban, mint mi, az arcuk része. Egyáltalán nem rossz indulattal mondom, ebben picit a romákra hasonlítanak, egymás közt komolyabban veszik azt, aki jó autóval jár, de hidd el, azt is tökéletesen tudják, hogy egy magyar üzletfél mennyire lefagy, és nem tudja kezelni a helyzetet, ha egy BMW i8-al, vagy valami más izgalmasabb autóval jelennek meg egy találkozóra.
Kelet-Ázsiában mind1 hogy Szingapúr, HK, Tajvan, vagy Kína, nagyon drága autót tartani, és a német prémiumok sokkal-sokkal drágábbak, mint itthon, pár éve néztem Mercedes árakat, és kb dupla annyi egy autó vételára, emellé jön a drága tárolás (ott nem évi 5000 ft a parkolás utcán). Az apósom konkrétan egy szálloda teremgarázsában kényszerült helyet bérelni, évente átszámítva millió közeli összeg volt csak a parkolás, elképzelhetitek.. Szóval idejönnek Ázsiából, és azt látják, hogy ezek a drága autók (Merci, BMW, Audi) itthon még magyar bérrel is kifizethetőek, hát még vállalkozóként, kis vagyonnal. Szerintem ez a legfőbb oka, hogy ilyen sok Kelet-Ázsiai jár német prémiummal. Idejönnek, és megörülnek, hogy megengedhetik.
Hozzátartozik még, hogy sok családban egy autó van, és itt nem európai mikro családokat értünk, hanem 3 generációt, néha még nagynénikkel nagybácsikkal megtámogatva.
Azok a családok, akik már itt nevelték föl a gyerekeiket szerintem egy magyar számára meglepő mértékben asszimilálódtak, és ez az autónál is megjelenik, náluk már Japán (!!) autókat is láttam, ami Kínában elég necc lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!