Fel lehet jelenteni ezért?
Az egyik szomszédom háza mellett építkeznek. A szomszédomék elutaztak és a mellettük levő telek tulajdonosa felhívta őket, hogy mivel a tető egyik oldalára onnan fogják rátenni a cserepet, odaviszik az ő udvarukba. Ezt nem kérdezte hanem kijelentette. A szomszédom mondta neki, hogy egyrészt ne tegyék oda, másrészt otthon sincsenek, nem tudja beengedni őket és még egy nagytestű kutyájuk is van aki nem kedveli az idegeneket. A tulaj válasza erre annyi volt, hogy ne aggódjon, megoldják és most ott vannak a cserepek a szomszédom udvarán annak ellenére, hogy mondta, hogy ne tegyék oda.
A második dolog, hogy a tető átlóg a szomszédom udvarára, a harmadik pedig, hogy egy nagy ablak néz a szomszédom háza felé és onnan teljesen be lehet látni a házukba mert ott is van egy nagy ablak. Ha jól tudom régen nem lehetett olyan ablakot építeni amiből átlátsz a szomszéd házba, ez még mindig így van?
Eredetileg egyébként nem is lehett volna építeni arra a telekre a szomszedom mellett mert jóval kisebb mint a minimum méret. Birtok háborítás miatt tuti feljelenthetik, de ennek tudatában megéri? Mármint ha egy ilyen kicsi telekre megadták az építkezési engedélyt ki tudja kinek a seggét nyalja a pasas.
Kérdező, a helyzet az, hogy bizonyos esetekben a szomszéd kénytelen tűrni a másik szomszéd felújítását. (Persze innen nem tudjuk/látjuk, hogy megoldható lett-e volna másképp a tetőcsere) Én is kénytelen voltam tűrni, amikor a szomszédos házat hőszigetelték, hogy az én telkemre állítsák fel az állványt. Azt már nem voltam kénytelen tűrni, hogy a munkások a kertembe dobálják szét a szerszámokat és az állványról hugyozzanak. Le is lettek emiatt cseszve.
Itt sem az lett volna a megoldás, hogy telefonon odavakkantunk, hanem előtte illendően bekopogunk: "helló, Józsi, tetőcsere lesz, hétfőtől csütörtökig tart; megengednéd, hogy a telkedre tegyék le a cserepeket? Nem hagyunk magunk után rendetlenséget, ha kárt okoznánk, azt kijavítjuk"
Esetleg még pluszban: jövő nyáron, ha kész ez az őrület, a vendégünk vagytok egy bográcsos csülökre.
És máris nem lenne ez a kellemetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!