Miért nem Oroszországba költöznek az itthoni körülményekkel elégedetlen magyarok?
"11 akkor kötelezővé kéne tenni az orosz nyelvoktatást az iskolákban újra."
Semmi sem kötelező a nyugati nyelvekből sem, csak erősen najánlott, illetve diplomákhoz kell, de az sincs előírva, hogy melyik. Választhatod.
Legalábbis 15 éve még ez volt.
"Valamint Orbán elintézhetné hogy Oroszországba is úgy lehessen kimenni a magyaroknak,mintha egy másik uniós országba mennének át.Egy személyi igazolvány kellene csak és kész."
Most még mosolyogsz magadban ezen...
Nem tudok oroszul, és nem is menne a tanulás..
A kínai, japán nyelvek is sokkal könnyebbek számomra. Semmi érzékem nincs az oroszhoz.
23 ez érdekes dolog, mert rám mindig azt mondták gyerekként, hogy milyen jó érzékem van hozzá, és 4-5-ös voltam... a tananyagból.
Be oroszul kommunikálni élesben sosem tudtam volna, ellenben a némettel, amihez meg nem volt érzékem.
Csak hogy ilyet is halljál, tudom, hogy valami ironikus oltást fogok kapni válaszként, de nem érdekel:
Én szívesen kiköltöznék néhány évre. A nyelvet most tanulom. És nem azért, mert Magyarországon milyen hej, de rossz. Nem jó, de nem is tragikus, hogy így fogalmazzak (nem véletlen). Egyszerűen szeretem az orosz kultúrát, irodalmat, és nagyon tetszik a nyelv, szeretném megismerni a tájat, ahonnan ez a sok gyönyörű dallam, vers, regény, és rengeteg érdekes szokás származik.
Tudom, most erre azzal fogsz jönni ilyen cinikus mézesmázas bájjal, hogy mekkora kultúra is a háborúzás meg a vodkafogyasztás, de előre leszögezem, elvéve a kis örömödet, hogy nem erre gondoltam kultúra alatt, szóval kár fáradnod az effajta gúnyolódással, már előre reagáltam rá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!