Miért költözik olyan kevés magyar Franciaországba? Mindenki Anglia, Németország, Spanyolország, Svédország, Ausztria, stb.
Vagyunk itt, nem is kevesen.
De ha valaki a semmire akar jól élni, ha sem a beilleszkedésre, sem a nyelvtanulásra nem szán erőt, akaratot és munkát, az nem való ide.
Mint ahogy Magyarországra se menjen olyan ember, aki a saját normáit és szokásait akarja ráerőszakolni az ottélőkre, ahelyett, hogy ő idomulna.
De azért, mert valakinek sikerül elfogadtatni magát a franciákkal, az egyéniségét nem kell feladnia.
Ha nekem sikerült, másnak is sikerülhet, és őt sem fogják le- vagy kinézni a franciák.
Elhiheted, nagyon régen vagyok itt, semmi bajom soha nem volt az eredeti állampolgárságommal.
Én nemrég költöztem Németországból Franciaországba, és nekem is feltűnt hogy itt sokkal kevesebb magyarral találkozom, mint Németországban. A franciaországi magyarok csoportnak is csak 11 ezer tagja van, míg a németországi magyarok csoportnak több mint 100 ezer.
Azért lehet ez szerintem, mert a magyaroknak a történelem miatt alapból unszimpatikusak a franciák. És a magyar iskolákban is legtöbbször inkább angolt, vagy németet lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!