Mit tegyek, ha a szomszéd nem tartotta be az ígéretét?
Tavaly év végén meghalt az édesanyám. A szomszéd (50 körüli agglegény, elég egyszerű ember) kérte, hogy ne kapcsoltassam ki a netet, mert ő is Anyukám wifijét használja (meg volt beszélve vele), cserébe ő a felújításkor lefesti az ajtókat. (Le kell szedni a régi festéket, lecsiszolni, gittel pótolni a hiányokat, lefesteni. Az anyagot én veszem. 3db ajtó)
Azóta 8 hónap eltelt, a felújítás kész van, csak az ajtók vannak hátra. 3-4 hónapja folyamatosan b.aszogatom, hogy mikor csinálja már meg az ajtókat, de mindíg kifogásokat hoz: most túl meleg van, megbőrösödik a festék, most por van kinn (épp a folyosót is elkezdték felújítani), belemegy a festékbe stb.
Kiszámoltam, hogy eddig 70 ezer Ft-ot fizettem (már havi 10ezer Ft a net+TV) úgyhogy tegnap kikapcsoltattam. Most egy kicsit lelkiismeret-furdalásom van..
Tanulj az esetből.
Ettől olcsóbban festette volna le egy festő. Hülye voltál. Max 1 hónap netért festettem volna le vele. Utána oldja meg magának a netet ahogy akarja.
A szomszéd amúgy "elméletben" nagyon jó, hogy hokedlire kell kislámpát csavarozni, és akkor surló fényben lehet szépen lefesteni, de azt nem érti meg, hogy 9/10, vagy 8/10 minőségben lefestve többet ér, mint 10/10 minőségben, surló fényben NEM lefestve..
És hogy adďig nem tudom kiadni, amíg nincsenek készen az ajtók..
Az ajtók ecsettel, vagy hengerrel lefestéséhez nincs szükség súrlófényre.
Ezért nem jók az ilyen kölcsönös megállapodások. Inkább mondja meg, hogy mennyiért festi le, te kifizeted amikor kész, ő meg rendel belőle netet,vagy amit akar. Jól tetted, hogy lemondtad, kapott 70ezret a semmiért.
Vagy megcsinálod te az ajtókat vagy keresel erre egy másik embert aki egy fix összegért 3 nap alatt elvégzi a munkát.
Az internetkikapcsolás miatt ne legyen lelkiismetetfurdalásod. 70 ezer forintod bánta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!