Van valami hivatalos szabály villanypásztor telken belüli elhelyezésére?
Figyelt kérdés
Szomszédom rászerelte a villanypásztort a kerítésemre és nem hajlandó leszedni pedig szépen megkértem. Azt mondja szökik a kutyája amiatt kell. Oké csak ne a kerítésre lécci.. valószínűleg bele is ér sok helyen a gaz mivel úgy csattog hogy 10 méterrel arrébb is hallani..Az önkormányzat sem segít hiába jártam a jegyzőnél. Úgy tudom a szomszéd kerítéstől 1 métert el kell hagyni ez meg ràszereli a dróthálómra a megkérdezésem nélkül...Googleba próbáltam keresni de nem találtam erre vonatkozó szabályt.2023. aug. 25. 09:29
11/17 anonim válasza:
#10 Nem igazán értem hogy mire gondolsz..
12/17 anonim válasza:
11#: Az nem is baj, - mert nem neked válaszoltam! :D
13/17 anonim válasza:
#12 Attól hogy nem nekem írtad, még hülyeséget írtál..
14/17 anonim válasza:
12#: Ha nem érted, akkor nem is tudhatod, hogy mi a hülyeség! Mással, máshol kellene vergődnöd! Nem foglalkozom többet a buta viselkedéseddel!
15/17 anonim válasza:
"Ha nem lenne földelve, nem rázna."
Meggondolatlan kijelentés. Ha nincs földelés, akkor is lesz a kimeneten feszültség a földhöz képest.
16/17 anonim válasza:
Kérdező, mondd meg a jegyzőnek, hogy tudatlan, menjen el maltert keverni, talán ahhoz érteni fog.
Bár nem sok van, ennyi:
A 16/2001. (III. 3.) FVM rendelet a Mezőgazdasági Biztonsági Szabályzat kiadásáról jogszabály állapítja meg, hogy
4.2.2. Villamos pásztort (kerítést) a létesítésére és alkalmazására vonatkozó szabvány (8.3.6., 8.3.7.) előírásai szerint úgy kell telepíteni, hogy az úton közlekedő személyeket és járműveket ne veszélyeztesse.
17/17 A kérdező kommentje:
Bejelentettem a rendőrségen is még szeptemberben kint is voltak, a szomszéd 30 napot kért tőlük, hogy leszereli, most november 29 van és még mindig fent van a villanypásztor...
2023. nov. 29. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!