Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mir kezdjek a szomszédommal?

Mir kezdjek a szomszédommal?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy fogalmazzam meg, ezért remélem nem lesz félre érthető. A szomszéd néni 83 éves, eléggé beteges. A tegnap jött haza a kórházból, erre este a lánya be csengettek nálam és mondta hogy nézzek majd rá néha, ő nekem meg fizeti. Mondtam hogy ok, ahogy tudok majd be nézek, nem kell érte fizetség, hisz ennyit megtetek. Este be is mentem vittem neki egy tál meleg ételt, meg locsoltam a virágait. Erre el kezdett nekem tervezgetni, hogy majd én miket csináljak neki a lakásba. Mondtam hogy erről nem volt szó, és hogy nekem nem fér bele két háztartás és találjon erre magának egy megfelelő személyt,de hiába mondtam ő csak is erősödött, hogy de ő nekem ki fizeti, mondtam hogy nem szeretnék ilyen munkát be vállalni. Ma már 4-szer voltam nála, mert folyton telefonál hogy menjek, hol a reggelit elé tenni, hol kávét főzni neki, ajtót nyitni az ápolónak(azzal ment el a dél előttöm hogy vártam mikor érkezik meg), mert azt mondta nem bír fel állni. Közben a gyerekek sírtak hogy menjünk ki a játszira. De én ezt így nem tudom vállalni, hogy itt legyek egész nap arra várva mikor szól hogy valami kell. Van két kicsi gyerekem, jogsit csinálom, munkát keresek épp, mert hamarosan le jár a gyes. És egy idegen ember rám nyomorítja a beteg anyját, holott neki itt a helye mellette minden nap. Azóta a telefont se veszi fel az anyjának. Ki vagyok egyszerűen, mert ez már nem első eset, de sajnálom is a mamit, mert eléggé kihagy neki és alapból elviselhetetlen a természete mert minden ápolót el üldöz maga mellől.

2023. aug. 16. 12:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyereke telefonszáma megvan? Hívd fel, mondd meg neki, hogy itt a vége a jószándéknak, ez egyáltalán nem fér bele neked, oldják meg ahogy tudják mostantól. Nem a te feladatod a néni ellátása.

Néninek is mondd meg, nem érsz rá csak mondjuk legközelebb este vagy holnap reggel, dolgod van. Ha addig gond van hívja a lányát vagy az ügyeletet/mentőt.

2023. aug. 16. 12:15
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Ja és menj a játszira a gyerekekkel. Nem is értem, mit gondoltak...
2023. aug. 16. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Gondozó kéne neki, nem is értem miért tőled várják ezt el.....
2023. aug. 16. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem veszed fel a telefont, ennyi. Nincs olyan, hogy beállít, hogy ugorj neki, mert megfizeti?!?!? Akkor sem, ha lábat lógatsz egész nap.

Ha kedveled a nénit, persze nézz rá, de nem kötelességed.

2023. aug. 16. 13:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Ezt én is így gondolom, akkor mégsem vagyok el cs@szve. A lányát nem értem el, csak a férjét. Már eléggé indulatos voltam. Mert délben, miközben a kicsi cicizett meg altatni próbáltam, egymás után hívogatott hiába kinyomtam. Hát kiderült hogy mégsem vállalta az ápoló akit talált mert hogy ő privát és nem dolgozik biztosítón keresztül így újat keresnek neki. De mondtam a fickónak, hogy ez így akkor sem ok és valahogy meg kell oldani mert egy ember mellette kellene legyen, aki nem én leszek, mert nem bír fel állni sem és a katéter zacsi is fullon van én meg hót ziher nem ürítem ki. Ők is ki vannak a mamival, mert semmi sem jó neki és folyton csak követelőzik,hogy neki segítsenek, de aki meg segít el hajtsa maga mellől mert hogy nem jól csinálja a lányt is folyton csak szidja... És ebbe engem is bele cibáltak, mert hogy én milyen rendes vagyok 🤦‍♀️
2023. aug. 16. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te felelősséged. Ha benézel naponta, esetleg vásárolsz, az már nagy segítség. De nem a saját családod rovására.
2023. aug. 16. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Tiltsd le a számát. Ne menj át.

Lehet igényelni házi segítségnyújtást is rászorultsági alapon. Nálunk pl ez 200ft/óra.

Smsben megírnám a lányának hogy intézzen ápolót, házi segítségnyújtást és engem hagyjanak békén. Semmi közöm hozzájuk.

2023. aug. 16. 14:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Vissza hívott a lánya. Ő is ezt mondta, hogy ignoráljam, mert már őket is kikésziti. Ma intézett neki ápolót, aki naponta 3szor jön majd hozzá én meg néha nyissam rá az ajtót ha rá érek. A maminak meg feküdni kell.
2023. aug. 16. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, a lány nem azt mondta, hogy legyél állandó készenlétben, annyit csinálj, amiben megegyeztetek - figyelsz, ha valami baj van, akkor szólsz a lánynak.

Másodszor a néni nem követelhet töled semmit, és ha több eszed lett volna, nem ugrálsz neki állandóan. A telefont nem veszed fel, nem rohangálsz át, ennyi.

2023. aug. 16. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!