Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Élnétek Szibériában?

Élnétek Szibériában?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül kisebb falvakra gondolok, hanem nagyobb városokban. Pl. Novoszibirszk, Nojabrszk, Krasznojarszk.

2023. júl. 8. 22:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

azt ugye tudod, hogy a "hideg", az általában mínusz 5 fokot jelent

a mínusz 50 az nem hideg, hanem valami más. azon nincs mit megszokni, mert 10mp alatt megfagy a szemgolyód is kb.

2023. júl. 9. 00:54
 12/21 anonim ***** válasza:
36%
Nem,megfagynék.
2023. júl. 9. 03:48
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

#11.

Olyan rengetegszer volt már, hogy mínusz tíz fokban rövidujjú pólóban mászkáltam az utcán több órán keresztül és semmi bajom nem lett tőle. Még csak nem is fáztam különösebben. Ha felöltöznék rendesen, akkor bírnám a mínusz ötven fokot is.

2023. júl. 9. 06:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos részein igen. Gyönyörű vidék. Bár lehet, hogy nehéz lenne a megélhetés. Amúgy olyasmi, mint alaszka.
2023. júl. 9. 09:26
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
Oroszországban nem annyira élnék. Egyrészt a nyelvet is meg kéne tanulni, másrészt az orosz mentalitás is távol áll tőlem. De ha mondjuk a szibériai orosz lakosságot lecserélnék magyarra (ami persze lehetetlen) akkor minden további nélkül. Novoszibirszk pl. nagy város, bármilyen szolgáltatás elérhető. A környezet gyönyörű, hatalmas folyók, a Bajkál-tó stb. Igazi horgászparadicsom. :) Túrázni a fenyőerdökben is nagyon jó lehet. Én inkább trópusi vidéken nem élnék, állandóan 30 fok, párás levegő... a hideget sokkal jobban bírom.
2023. júl. 9. 10:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szívesen megnézném Szibériát egy körutazás során (már ha lenne ilyen), de nem szívesen élnék ott hosszú távon.
2023. júl. 10. 08:51
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én szívesen élnék valamelyik szibériai nagyvárosban, nekem legjobban Krasznojarsz, Irkutszk tetszenek. Valami szép lakóparkban, vagy modern lakásban szívesen ellenék ott: https://www.youtube.com/watch?v=Wg7q1o_PVR4

[link]

Télen legalább mindig van hó. De néha elég szélsőséges is tud lenni az időjárás. Pl áprilisban van hogy egyik nap még -10 fok van, másnap pedig már +20. Jakutszkban mondjuk semiképp nem laknék, ott télen -30 fok az átlaghőmérséklet, míg Irkutszkban "csak" -15. Szóval Szibériában is csak a déli városokban élnék. Persze ezt is csak akkor, ha nagyon jól tudnék oroszul, nem kellene dolgoznom, mert gazdag vagyok, és mondjuk a párom ott lakna, és oda költöznék ki hozzá.

2023. júl. 10. 12:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Van az a pénz, amiért pár évre odacuccolnék.
2023. júl. 10. 18:10
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Elég paranoid módon élek gyerekkori személyiségzavarok miatt, a Covid óta meg az otthonomon kívül nem is voltam zárt légtérben (rolleres utazások a megyehátáron túlra, nyilt légterű piacon vásárlás kizárólag, távmunka, otthoni kenyérsütés, csíranevelés, joghurt erjesztés, stb.)

De Szibériához olyan értelemben régóta közöm van, hogy legalább egy szibériai nép nyelvét meg akartam tanulni már ifjukorom óta. Kb. 1997 óta foglalkozom a szibériai eszkimó nyelvvel. Kicsit folgalkoztam a vogul (manysi) nyelVvel is valaha, meg a jukagirral is. Hamarosan az eszkimóból összejön egy ugyan nagyon gyenge, passziv, de valamennyire mégiscsak létező passziv nyelvismeretem könnyebb mesék, mitológia olvasására.

Fontosanak érzem a mezőgazdaság előtti társadalmak, természeti népek, vadnépek megismerését gyerekkorom óta. Érdekel, valóban létezett-e ősközösség, őskommunizmus, illetve ha igen, általánosíthatóak-e a tapasztalatok egy modern, magasabb szinten megvalósított kommunista társadaom megvalósítására, főleg olan gondok közegében, mint az erdőirtások, az ennélfogva elszabaduló állati kórokozók miatti vilgjárványok, az éghajlatváltozás, és a világméretű mélyszegénység.

2023. júl. 13. 12:27
 20/21 anonim ***** válasza:
67%
Élne a f***om -70 fokban, szürkeségben, amúgy is utálom a telet
2023. júl. 13. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!