Jól cselekedtem vagy gonosz vagyok?
Fűkaszálást szoktam vállalni a faluban, saját költségemből fizetem a benzint, olajat stb.
Múlt héten szombaton voltam egyik emberkénél, akinél levágtam a telket és azt mondta e héten pénteken kifizet. A hét közepén szólt, hogy lenne még egy kis rész amit le kéne vágni.
Eljött az e hét péntek és pénz sehol.
Tudni kell, hogy egy faluban élünk, reggelente egy vonattal járunk dolgozni, az is fura volt hogy ezen a héten későbbi vonattal ment és került engem. De nem érdekelt.
Szóval felhívtam tegnap, hogy mikor tud fizetni vagy jó e neki ha ma elmegyek füvet nyirni.
Ma el is mentem hozzá, de már azzal fogadott hogy elköltötte az összes pénzét, csak jövò héten fizet ki.
Erre fogtam magam és ott is hagytam a búsba. Bűntudatom van hogy ezt tettem
Jól cselekedtél.
Már régen rossz az amikor valaki ígérget összevissza és akkor majd "jaj még se most, majd a jövő héten stb."
Nem nagy összeget kértem, az elején csak 4ezret. Utána szólt, hogy kéne még nyirni egy kisebb terültet mondom neki így már 8 lesz, erre azt mondta kapok 10et.
Már bánom, hogy elmentem ma hozzá de nem nyirtam le neki másodjára a füvet.
Tanultam belőle.
Akinek nincs pénze, az ne dolgoztasson, hanem csinálja meg maga!
Jól tetted, mert ha 4ezret nem tud kifizetni, 10-et még annyira sem fog tudni.
Egyébként ha elment a délelőttöd erre, akkor jó nagy területet vágtál.
Nálunk (Pest megye) és a telken (Fejér megye) 800-1000 m2-et 15-25ezerért vágnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!